A24 створила постери до «Повстання штатів» за допомогою нейромереж — аби глядачі краще відчули «вплив війни»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Цікаво, що жодна з епічних бойових сцен на постерах насправді не показана у самому фільмі.

П’ять рекламних зображень до «Повстання штатів» демонструють постапокаліптичні сцени у великих містах США, охоплених конфліктом: тут і «Сфера» серед тліючого Лас-Вегаса, плавуча збройна установка в озері за межами Лос-Анджелеса, човни із біженцями, що пливуть річкою в Чикаго тощо. Загалом усі сцени натякають на руйнування у знакових місцях — щоправда, жодна з них не була показана у фільмі.

«Повстання штатів» обійшлось A24 у $50 млн, однак рекламні зображення натякають на набагато дорожчий фільм, що викликало невдоволення у багатьох глядачів.

«Нічого з цього не відбувається у фільмі», — написав один із коментаторів під дописом студії в Instagram. «Ви продаєте фільм, якого не існує, і це дуже дивно. Я люблю A24 всім своїм серцем, але збентежений цією ситуацією».

Так само не обійшлося без традиційних галюцинацій для ШІ в тому, що стосується географії об’єктів — наприклад, дві будівлі Marina Towers у Чикаго насправді знаходяться на одному березі річки, тоді як на постері вони зображені на протилежних сторонах. Автомобіль з трьома дверима чи гігантський лебідь в озері так само не викликають довіри до технології.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

«Ви добре знаєте, як кіноспільнота ставиться до використання контенту, створеного штучним інтелектом», — написав інший користувач. «І негативної реакції на кадри, згенеровані нейромережею для фільму жахів «Пізня ніч з дияволом» було більш ніж достатньо, щоб усім було ясно зрозуміло: МИ НЕ ХОЧЕМО ЦЬОГО. Яка дурість з боку маркетингової команди навіть думати, що це прийнятно».

У коментарі The Hollywood Reporter людина, наближена до студії, заявила, що нейромережі використали, аби допомогти людям «уявити загальнонаціональний вплив вигаданої війни у фільмі»:

«Це зображення штучного інтелекту, натхненні фільмом», — каже джерело. «Увесь фільм — це велике «а що, якби», і тому ми хотіли продовжити цю думку з потужними образами культових пам’яток з антиутопічним реалізмом».

Фільм «Повстання штатів», знятий режисером-сценаристом Алексом Гарлендом, водночас доволі успішно дебютував у прокаті — з рекордними для студії $25,7 млн. За іронією долі, до цього Гарленд був найбільш відомим своєю роботою над стрічкою «Ex Machina» 2014 року, яка попереджала про небезпеку ШІ.

«Повстання штатів» розповідає про події в США під час громадянської війни — у головних ролях відзначились Кірстен Данст, Вагнер Моура, Кейлі Спейні, Стівен Гендерсон і Нік Офферман. З 11 квітня стрічка транслюється й в українських кінотеатрах.

Disqus Comments Loading...