Рубрики НовиниАвто

Acura тизерить ZDX — перший електромобіль люксового бренду Honda дебютує за два тижні на Monterey Car Week

Опубликовал
Володимир Скрипін

Люксовий бренд Acura, що належить Honda, опублікував перше зображення свого першого електромобіля — кросовера з дуже лаконічною назвою ZDX, який вийде у 2024-му.

На самому зображенні нічого толком не видно (на те він  і тизер) — лише силует авто з підсвіченою решіткою радіатора в напівтемряві. Зате тизер містить точну дату анонсу — Acura ZDX дебютує 17 серпня на показі Monterey Car Week у каліфорнійському Монтереї.

ZDX 2024 займалася команда Acura Design Studio в Південній Каліфорнії, і він зберіг деякі зовнішні елементи футуристичного концепт-кара Acura Precision EV Concept з тогорічного Monterey Car Week (відео нижче).

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Як і Honda Prologue, майбутній кросовер Acura використовує платформу GM Ultium та, як очікується, стане одним з небагатьох (якщо не єдиним) авто бренду на модульній електричній архітектурі. Як відомо, майбутні електромобілі Honda використовуватимуть внутрішню платформу e:Architecture — перші моделі на ній очікуються у 2025-му.

Окрім вищезгаданого, про електрокроссовер Acura ZDX відомо небагато: раніше Acura підтвердила, що ZDX отримає автомобільну платформу Android Auto та нативну підтримку різних популярних сервісів Google (Maps, Assistant та інші), а також аудіосистему Bang & Olufsen.

Базовий ZDX та потужніший ZDX Type S вийдуть наступного року, а їх продажі плануються виключно онлайн. Раніше Еміль Коркор, помічник віцепрезидента Acura National Sales, називав ZDX Type S буде «найпотужнішим і найшвидшим SUV в історії бренду». Чим ще здивує ZDX, окрім ціни, дізнаємося за два тижні. До речі, зараз Honda допомагає Sony з її першим електромобілем Afeela, який має надійти в продаж у Північній Америці у 2026 році.

Disqus Comments Loading...