Альтернатива Starlink: «Київстар» надаватиме послуги супутникового інтернет-доступу від OneWeb

Опубликовал
Вадим Карпусь

Український оператор зв’язку «Київстар» стане офіційним представником британської компанії OneWeb в Україні. Це дозволить надавати послуги високошвидкісного широкосмугового супутникового інтернет-доступу. Отже, українці отримають альтернативу Starlink від SpaceX. Про це розповів B2B-директор «Київстар» Костянтин Вечір на BUSINESS WISDOM SUMMIT.

«Зараз ми тестуємо з деякими силами оборони технології OneWeb. Ми будемо офіційним представником компанії в Україні. Також зможемо пропонувати ці послуги бізнесу», – сказав Костянтин Вечір.

За словами керівника, OneWeb має власну супутникову мережу і може забезпечити високошвидкісний супутниковий інтернет, зокрема в нестандартних умовах.

«Ми розуміємо і маємо запити… від спеціальної сфери Збройних Сил України до того, що Starlink не виконує, не завжди виконує тих завдань, на яке покладає на неї бізнес або оборона. Це — надання зв’язку в критичних умовах», – додав Костянтин Вечір.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Раніше гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомляв, що під час масованих обстрілів і перебоїв з енергопостачанням в Харкові, які виникли внаслідок руйнувань об’єктів критичної інфраструктури, в «Укрпошти» виникли проблеми з роботою Starlink. З’ясувалося, що термінали Starlink не працюють у зоні активності засобів радіоелектронної боротьби.

Компанія OneWeb має близько 550 низькоорбітальних супутників і планує запустити десятки інших за допомогою ракет SpaceX.

Джерело: interfax

Disqus Comments Loading...