Amazon побудує на мисі Канаверал інфраструктуру для космічного інтернету за $120 млн

Опубликовал
Юрій Орос

Amazon планує стати конкурентом SpaceX та створити власну супутникову систему для інтернету в будь-якій точці Землі. Назва ініціативи компанії Джеффа Безоса — Project Kuiper.

Космічний центр імені Кенеді

Проте, щоб стати конкурентом Starlink, Amazon необхідно виконати багато роботи, передає DigitalTrends. Щоб вивести на низьку орбіту тисячі супутників компанія інвестувала 120 млн доларів у інфраструктуру для фінального збирання, обслуговування і подальшого їх запуску у Космічному центрі імені Кенеді на мисі Канаверал у Флориді.

Загальна площа майбутнього об’єкту — 9290,3 квадратних метрів. Ракетою-носієм для доставки супутників у космос має виступити United Launch Alliance (ULA) або Blue Origin.

Згідно слів віце-президента Kuiper Production Operations Стіва Метаєра, компанія має амбітний план розпочати виробничий запуск Project Kuiper і перших пілотних проєктів наступного року. Дане підприємство має зіграти вирішальну роль у пришвидшенні всіх процесів.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Паралельно Amazon планує запустити два прототипи супутників для перевірки їх роботи в реальних умовах. За результатами мають обрати модель та розпочати зборку на заводі в Керкленді, штат Вашингтон. Після чого вже направлятимуться в Флориду, де створять чисте приміщення висотою 30 м, щоб вмістити обтічник ракет New Glenn від Blue Origin та Vulcan Centaur від ULA.

Disqus Comments Loading...