Amazon відмовилася від покупки iRobot за $1,4 млрд через антимонопольного регулятора ЄС. Виробник робопилососів скоротить 31% робочої сили

Опубликовал
Юрій Орос

Amazon відмовилася від запланованого придбання за $1,4 млрд виробника роботів-пилососів iRobot через «конфлікт» з антимонопольними регуляторами Європейського Союзу, які погрожували заблокувати угоду.

Розірвання угоди є ознакою сильного тиску, з яким стикається Amazon, щоб довести, що її дії не шкодять конкуренції, оскільки зростає її вплив у роздрібній торгівлі, хмарних обчисленнях і розвагах. Розрив угоди також позбавляє Amazon необхідності компенсувати збитки компанії iRobot, що базується в Бедфорді, штат Массачусетс, яка останніми роками зазнала значних втрат, передає Bloomberg.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, який здійснює нагляд за антимонопольним законодавством, як правило, надає перевагу засобам, які виправляють будь-які ризики для чесної конкуренції, а не повністю забороняє злиття. Але компанії часто замикають процес, вирішуючи відмовитися від угод, на які, схоже, буде накладено вето.

Рішення Amazon, що передбачає виплату iRobot компенсації у розмірі $94 млн, є наслідком аналогічного рішення, прийнятого нещодавно керівництвом Adobe, яке відмовилося від запланованого придбання стартапу Figma за $20 млрд доларів після того, як зіткнулося з антимонопольними регуляторами в ЄС та Великобританії. Amazon вирішила не пропонувати засобів захисту від проблем, на які вказали регулятори. Раніше комісія попереджала, що Amazon може піддатися спокусі знизити рейтинг інших роботів-пилососів на своїй платформі й просувати свої власні продукти з такими ярликами, як «Вибір Amazon» або «Працює з Alexa».

Компанія IRobot, яка останнім часом переживає не найкращі часи, заявила, що генеральний директор Колін Енгл пішов у відставку, оскільки компанія розпочинає план реструктуризації, в результаті якого буде скорочено близько 350 робочих місць, або 31% робочої сили. Акції виробника пилососів впали на 19% в Нью-Йорку до $13,80, найнижчого рівня з 2009 року. Акції Amazon майже не змінилися — $159,40.

Disqus Comments Loading...