Рубрики НовиниСофт

Android 13 вимагає 2 ГБ ОЗП та 16 ГБ вбудованої пам’яті – навіть у версії Android Go

Опубликовал
Андрей Русанов

Android 13 вийшов із фази бета-тестування та з’явився на смартфонах Pixel ще у серпні. Багато користувачів телефонів у країнах, що розвиваються, як і їх виробники, будуть спантеличені оновленими вимогами операційної системи.

Google вказує, що користувачам Android Go (версії Android з низьким енергоспоживанням для смартфонів початкового рівня) знадобиться щонайменше 2 ГБ оперативної пам’яті, якщо вони хочуть перейти на Android 13. Це на 1 ГБ більше у порівнянні з Android 11 та Android 12 (Go Edition). Версіям Android 8 – 10 потрібно всього 512 МБ.

Хоча це не згадується у повідомленні Google, Мішаал Рахман з Esper та експерт з продуктів Google Джейсон Байтон пишуть, що мінімальні вимоги до накопичувача даних також збільшились до 16 ГБ.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

За даними Google, понад 250 млн людей використовують Android Go. Великі виробники, такі як Samsung, Oppo та Realme, випускають безліч пристроїв Android Go – розробникам необхідно створювати програми, які добре працюють на цих телефонах.

Якщо Google вирішить розширити мінімальні вимоги на всю екосистему Android, зміна торкнеться і стаціонарних пристроїв – телевізорів і телеприставок, які не завжди мають 16 ГБ пам’яті. Наприклад, Chromecast з Google TV має лише 8 ГБ. Принаймні, розміщувати файли або оновлювати програмне забезпечення на нових пристроях з більшою місткістю накопичувача користувачам стане простіше.

Джерело: TechSpot

Disqus Comments Loading...