Рубрики Новини

Анімаційна студія Ghibli після 10-річної перерви анонсувала новий фільм Хаяо Міядзакі “Як ти живеш?”/ How Do You Live?

Опубликовал
Катерина Даньшина

Режисер оскароносного фільму “Віднесені привидами” та співзасновник анімаційної студії Ghibli Хаяо Міядзакі повертається до роботи після 10-річної перерви.

Попередній фільм Міядзакі “Вітер дужчає” вийшов 20 липня 2013 році. Джерелом сюжету стала однойменна манга авторства самого Міядзакі, що публікувалася в журналі Model Graphix 2009 року, а також оповідання письменника Тацуо Хорі, написаного в 1936—1937 роках. Назви фільму та оповідання цитують один із рядків вірша Поля Валері “Надморський цвинтар”(в українському перекладі це звучить як “Здійнявся вітер!.. Намагаймось жити!”).

Тоді, у 2013 році, Хаяо Міядзакі заявив, що це його остання робота у виробництві повнометражних анімаційних фільмів, однак у віці 81-го року режисер все-таки повернувся для створення “Як ти живеш?”/How Do You Live.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

У  фільмі розповідатиметься історія 15-річного Коппера з Токіо, який втратив батька, та його філософську подорож, з якої хлопець дізнається більше про те, як влаштований світ. 

“Як ти живеш?”/How Do You Live вийде в прокат у Японії 14 червня 2023 року. Оригінальна назва анімаційної роботи звучить як “Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka”, однак умовний англійський переклад походить від оригінального роману письменника Гензабуро Йосіно 1973 року.

Крім Хаяо Міядзакі та продюсера Тошіо Судзукі, імена жодних інших співробітників, які працюватимуть над фільмом поки не розголошуються. 

  • Міядзакі Хаяо — один з найвідоміших у світі японських мультиплікаторів і анімаційних режисерів. Його часто називають азійським Волтом Діснеєм, хоча сам аніматор не любить цього порівняння. В Японії Міядзакі прославився завдяки повнометражним анімаційним шедеврам «Навсікая з Долини Вітрів» (1984), «Небесний замок Лапута» (1986), «Мій сусід Тоторо» (1988). На Заході він став широко відомим після випуску у 1997 році його фільму «Принцеса Мононоке». У 2003 році твір Міядзакі «Віднесені привидами» отримав премію Оскар за найкращий анімаційний фільм року.
Disqus Comments Loading...