АМКУ дозволив продаж «Датагруп-Воля» французькій DVL Telecom, а от lifecell Україна — все ще ні

Опубликовал
Юрій Орос

07 березня 2024 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії DVL Telecom (Франція) щодо набуття контролю над компанією «Datagroup Holding Limited» (Кіпр) («Датагруп-Воля»).

Цим рішенням надано дозвіл компаніям NJJ UPAM (Франція), Lorimer II Ventures Limited (Кіпр), DVL Telecom (Франція) та фізичній особі – громадянину України на узгоджені дії у вигляді реалізації положень про утримання від конкуренції терміном на 5 років.

Крім того, комітет розглянув заяви щодо набуття контролю компанією DVL Telecom над групою «Лайфселл» (ТОВ «Лайфселл», ТОВ «Глобал Білгі» й ТОВ «Укртауер»). Зокрема, в ході розгляду заяв щодо набуття контролю компанією ТОВ «Лайфселл» та ТОВ «Уктауер» виявлені підстави для заборони зазначених концентрацій.

Враховуючи те, що концентрації у вигляді набуття компанією DVL Telecom контролю над ТОВ «Лайфселл», ТОВ «Укртауер» та ТОВ «Глобал Білгі» становлять єдину транзакцію та відбуватимуться відповідно до одного договору купівлі-продажу, окремий дозвіл на набуття компанією «DVL Telecom» контролю над ТОВ «Глобал Білгі» також не може бути наданий комітетом.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Також під час розгляду заяв щодо набуття компанією DVL Telecom контролю над Групою «Лайфселл» виникла необхідність перевірки відносин контролю учасників концентрації, зокрема Групи «Лайфселл» та Групи Turkcell, з особою, до якої застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) рішенням Ради національної безпеки й оборони України.

Disqus Comments Loading...