Рубрики НовиниСофт

API-страйки на Reddit призвели до 3-годинного збою

Опубликовал
Катерина Даньшина

Тисячі сабредітів, які страйкували проти нового ціноутворення API Reddit, зламали вебсайт та мобільний застосунок соцмережі.

12 червня понад 8 000 сабредітів стали приватними на 48 годин, висловивши таким чином своє невдоволення щодо нових правил використання API Reddit. Протести спричинили певну нестабільність на сайті, що призвело до майже 3-годинного збою в роботі.

«Значна кількість сабредітів, які стали приватними, спричинили деякі очікувані проблеми зі стабільністю, і ми працювали над їхнім розв’язанням», – сказав речник Reddit Тім Ратшмідт сайту The Verge.

Згідно з даними лічильника на Twitch загалом до протестів приєдналися 8733 сабредіти, і деякі з них мають по кілька десятків мільйонів підписників.

Під час збою сайту користувачам Reddit показувало головну стрічку з приміткою «‎Щось пішло не так. Не панікуйте» та спливаючим вікном «‎Вибачте, ми не змогли завантажити публікації для цієї сторінки». TechCrunch повідомив, що люди також не могли переглядати теми в мобільному застосунку Reddit.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

За даними Downdetector, на піку проблеми отримано 43 039 повідомлень про збій Reddit.

Ще у квітні Reddit оголосив про нові правила щодо використання його API, які мають вступити в дію 1 липня. Згідно з ними, програми з менш ніж 100 запитами на хвилину, платити не будуть (на них, за словами сайту, припадає понад 90% поточних заявок), а зі сторонніх клієнтів із вищими запитами API стягуватимуть $0,24 за кожні 1000 запитів.

Для порівняння: Imgur бере $500 на місяць за 7,5 мільйонів запитів на місяць або $10 000 на місяць за 150 мільйонів запитів на місяць, а Twitter – $42 000 за 50 мільйонів твітів.

Розробник Apollo, мобільного застосунку Reddit для iOS, вирахував, що має платити приблизно $20 млн на рік, щоб працювати у звичному темпі й згодом оголосив, що припинить роботу до кінця червня. Про закриття застосунків повідомили також ReddPlanet, rif is fun for Reddit та Syn.

У п’ятницю напередодні протестів генеральний директор Reddit Стів Гаффман був непохитним щодо введення майбутніх змін:

«Reddit має бути самоокупним бізнесом, і для цього ми більше не можемо субсидувати комерційні організації, які потребують широкого використання даних. На відміну від деяких застосунків, ми не є прибутковими», — сказав Гаффман.

Наприкінці 2021 року Reddit подала заявку на первинне розміщення акцій, а в лютому The Information повідомила, що компанія хоче вийти на біржу цього року.

Disqus Comments Loading...