Apple анонсувала watchOS 11 — режим тренувань, нові функції здоров’я та інтерактивні сповіщення

Опубликовал
Катерина Даньшина

На конференції WWDC 2024 Apple анонсувала watchOS 11 — останню версію своєї платформи розумних годинників.

Як і за попередніх презентацій, watchOS додає нові функції здоров’я: цього року ми отримаємо режим тренувань, який використовує особисті дані та показники, щоб побачити, як інтенсивність і тривалість тренувань впливають на ваше тіло з часом. Також можна активувати «оцінку зусиль», яка допоможе зрозуміти — підсилити вам тренування чи навпаки послабити; «дні відпочинку», які дозволять зробити паузу на кільцях активності (Activity Ring); та налаштування цілей занять залежно від дня тижня.

Apple через watchOS 11 додає й новий застосунок Vitals, який дає змогу ознайомитися з «важливими показниками здоров’я» та новими функціями відстеження циклу під час вагітності. Додаток також сповістить вас, коли певні показники, до прикладу пульс, виходять за межі вашого звичайного діапазону.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Оновлення також перенесе функцію інтерактивних сповіщень (Live Activities) з iPhone на Apple Watch. З’являться й нові функції безпеки (наприклад, якщо ви будете бігати пізно вночі, ваші друзі зможуть стежити за вами). Подібні функції безпеки були представлені на Pixel Watch 2 торік.

Торік Apple представила інтерактивні сповіщення як частину масштабного редизайну — watchOS 11 так само показуватиме переклад або віджет погоди, коли вважатиме, що вам це потрібно.

Розробники зможуть працювати з watchOS 11 вже сьогодні, тоді як публічний випуск запланували на осінь — до запуску нових Apple Watch. Цього року смартгодинник Apple святкуватиме 10-річчя і ходять чутки, що може вийти спеціальна версія «X», як це було у випадку iPhone.

Disqus Comments Loading...