Apple «формально почала розробку» MacBook Pro M4, — Гурман

Опубликовал
Юрій Орос

Під час сесії питань та відповідей, присвяченій Apple Car, Марк Гурман із Bloomberg торкнувся кількох інших тем, включаючи те, що Apple, «почала формальну розробку» нового MacBook Pro з процесором M4. Втім не надав жодних додаткових подробиць про ще не анонсований Apple чип.

Apple представила процесор M1 для Mac в листопаді 2020 року, потім M2 в червні 2022 року і чіп M3 наприкінці жовтня 2023-го, тобто з інтервалом приблизно в півтора року. Якщо така тенденція збережеться, то M4 буде випущено в першій половині 2025 року. Однак, якщо інтервал скоротиться до одного року, то можливий випуск і наприкінці 2024 року, передає MacRumors.

Востаннє Apple оновлювала лінійку MacBook Pro у жовтні, представивши процесори M3, M3 Pro та M3 Max. В рамках цього оновлення Apple зняла з виробництва 13-дюймовий MacBook Pro і замінила його новою базовою моделлю 14-дюймового MacBook Pro з чипом M3. Apple також оновила iMac і MacBook Air чипом M3, залишивши Mac mini, Mac Studio і Mac Pro єдиними комп’ютерами поточного покоління, які все ще оснащуються чипами сімейства M2.

Очікується, що партнер Apple з виробництва мікросхем TSMC почне серійне виробництво мікросхем на основі 2-нм техпроцесу в другій половині 2025 року, тому M4, швидше за все, буде 3-нм, як і M3. Однак чип M4, ймовірно, буде виготовлятися за вдосконаленою версією 3-нм техпроцесу TSMC для підвищення продуктивності та енергоефективності.

Disqus Comments Loading...