Apple каже, що iPhone 6 Plus відтепер «застарілий», а iPad Mini 4 — «вінтажний»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Apple називає продукт «застарілим», якщо минуло 7 років з моменту останнього його офіційного розповсюдження для продажу — це означає, що Apple Store й авторизовані постачальники послуг Apple більше не пропонуватимуть ремонт або інше апаратне обслуговування пристрою.

Компанія вже давно веде список своїх застарілих та вінтажних продуктів (до яких відтепер входять iPhone 6 Plus та iPad Mini 4 відповідно) — він загальнодоступний за цим посиланням.

Apple випустила iPhone 6 і iPhone 6 Plus у вересні 2014 року — смартфони отримали такі ключові оновлення, як більші екрани та підтримку Apple Pay. Компанія припинила виробництво iPhone 6 Plus у вересні 2016 року, однак iPhone 6 залишався доступним через торгових посередників у деяких країнах ще кілька років, тому він ще не вважається «застарілим».

День презентації iPhone 6 і iPhone 6 Plus в Eaton Center в Торонто, Канада. Фото: Ханна Юн / The Canadian Press

Щодо програмного забезпечення для iPhone 6 і iPhone 6 Plus, то підтримка припинилась у 2019 році на iOS 13.

Стосовно визначення «вінтажних» продуктів, до яких відтепер належить iPad Mini 4, то такими вважаються продукти, з моменту останнього розповсюдження яких минуло 5 років. Магазини Apple Store та авторизовані постачальники послуг Apple продовжують пропонувати ремонт таким пристроям ще протягом 2-х років залежно від наявності запчастин.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Apple також додала iPhone 8 і iPhone 8 Plus до свого списку «вінтажних» продуктів, але лише в кольорі (PRODUCT)RED.

Disqus Comments Loading...