Рубрики Новини

Apple може додати рекламу до свого оригінального відеоконтенту вже на початку 2023 року — компанія проводить “таємні” переговори з керівниками медіаагенцій

Опубликовал
Катерина Даньшина

Apple добре заробляє на пошуковій рекламі – Apple Search Ads (інструмент для просування мобільних додатків в App Store за ключовими словами) приносить компанії близько 4 млрд доларів на рік. Проте техногігант активізує свої зусилля у рекламному бізнесі, плануючи розміщувати оголошення ще й у своєму оригінальному відеоконтенті.

За інформацією джерел Digiday, Apple, в особі віцепрезидента з рекламних платформ Тодда Терезі, провела попередні переговори з керівниками кількох медіаагенцій Також у серпні 2022 року з’явилася інформація про те, що компанія створює власну платформу DSP (програмне забезпечення, яке дозволяє маркетологу розміщувати рекламу автоматизовано) та планує використовувати її для сервісу Apple TV.

Apple TV вже демонструвала оголошення під час ігор Вищої ліги бейсболу, але ця реклама була продана лігою, а не компанією. Однак сервісу не бракує оригінальних програм, на яких можна розмістити рекламні ролики, в цей перелік зокрема можна включити і багаторазового володаря премії “Еммі” – серіал “Тед Лассо”.

Попередньо запуск реклами на Apple TV планується на початок 2023 року, однак не уточнюється чи буде це представлено у якості окремого тарифного плану.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Один із керівників медіакомпаній, який зустрічався з Терезі з Apple, розповів, що вони спілкувалися про можливості показу реклами у спортивних програмах (включаючи 10-річний контракт з Major League Soccer (MLS)), але зазначив, що обговорення не стосувалося тарифу з рекламою на Apple TV. Чергова зустріч призначена на листопад і керівник агенції припускає, що тоді й з’явиться інформація про запуск рекламної передплати.

Apple не розкриває доходи, отримані від свого вже існуючого рекламного бізнесу, який складається з продажу реклами в App Store та Apple News. Імовірно, компанія заробляє близько 4 мільярдів доларів на рік і, за оцінками аналітиків JP Morgan, ця сума зросте до 6 мільярдів доларів.

Тут можна згадати про розгортання iAd близько 10 років тому – рекламного сервісу, розробленого та впровадженого Apple у iPad, iPhone та iPod touch. Джерела Digiday стверджують, що пропозиція була “вражаючою, але із завищеною ціною” і компанія не врахувала під час запуску настроїв ринку. Дехто вважає, що iAd випередила свій час, а Apple “не дозволила своєму торговому персоналу виявити смиренність і гнучкість”, через що сервіс фактично опинився в безвиході.

Тим не менш, у міру того, як Apple продовжує акуратно улещувати топ-менеджерів медіаагенцій, можна припустити, що компанія здобула уроки зі свого “набігу на рекламу” на початку 2010-х років, і розраховує на успішний запуск рекламного бізнесу на основі свого оригінального відеоконтенту.

Раніше стало відомо, що нова доступна передплата Netflix “Базова з рекламою” буде запущена 3 листопада 2022 року за ціною 6,99 доларів у США, Австралії, Бразилії, Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Японії, Кореї, Мексиці, Іспанії та Великобританії. Дешевий тариф з рекламою на Netflix з’явився у відповідь на раптовий спад для сервісу, який втратив понад 1 мільйон передплатників у США та Канаді на початку цього року і зіткнувся з падінням ціни своїх акцій у відповідь на побоювання інвесторів, що період швидкого зростання закінчився.

Джерело: Digiday

Disqus Comments Loading...