Apple намагається оновити програмне забезпечення Apple Watch, щоб уникнути заборони на продаж пристроїв у США

Опубликовал
Вадим Карпусь

В результаті тривалого патентного розгляду Комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) прийняла рішення обмежити імпорт і продаж розумних годинників Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 в США. Apple вже анонсувала припинення продажу цих пристроїв.

Проте компанія активно шукає можливості уникнути цих обмежень. Apple має намір оновити програмне забезпечення для алгоритмів Apple Watch, які вимірюють рівень кисню в крові, щоб уникнути цієї заборони. На думку Apple, зміна способу вимірювання насичення киснем у годиннику може допомогти зберегти годинник на полицях магазинів під час прибуткового сезону святкових покупок.

Датчик кисню в крові, який вперше був представлений в Apple Watch 6 у 2020 році, став предметом патентної суперечки між компаніями Apple та Masimo. Остання подала до суду на Apple у 2021 році. Masimo стверджує, що датчик Apple порушує два патенти, пов’язані зі світловим моніторингом рівня кисню в крові.

Apple могла б домовитися з Masimo та врегулювати патентну суперечку. Однак спроба компанії в останню хвилину внести зміни до програмного забезпечення годинника вказує, що вона не планує цього робити. Компанія повідомила, що має намір представити в ITC для затвердження рішення для програмного забезпечення датчика.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Генеральний директор Masimo Джо Кіані заявив Bloomberg, що готовий домовитися з Apple, але компанія йому ще не зателефонувала.

«Для танго потрібні двоє», – сказав він.

Він також не вважає, що оновлення програмного забезпечення Apple Watch не вирішить ситуацію.

«Я не думаю, що це може спрацювати – та й не повинно – тому що наші патенти не стосуються програмного забезпечення», – сказав Кіані. «Вони пов’язані з апаратним забезпеченням та програмним забезпеченням».

Зміна апаратних компонентів Apple Watch виявиться для Apple набагато складнішим завданням, ніж зміна ПЗ. Навіть якщо ITC схвалить будь-які можливі зміни в обладнанні, виробництво та доставлення модифікованих версій двох моделей Apple Watch може тривати понад 3 місяці, повідомила людина, знайома з тим, як працює Apple.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...