Рубрики НовиниСофт

Apple здобула перемогу над Epic Games у Верховному суді — правила App Store та комісія 30% поки без змін

Опубликовал
Катерина Даньшина

Епопея Apple vs. Epic Games триває.

Кілька місяців тому апеляційний суд США підтримав більшість рішень на користь виробника iPhone, окрім єдиного – компанію звинуватили у порушенні Каліфорнійського закону про недобросовісну конкуренцію та доручили все-таки дозволити розробникам додавати посилання на сторонні системи оплати. Далі за справу взявся Верховний суд, і відтермінував це рішення. 

Розробники давно намагаються побороти правила Apple щодо оплати в застосунках iOS. Суди з Epic розпочались після того, як творець Fortnite пообіцяв мобільним гравцям знижку на ігрову валюту V-Bucks – якщо вони обійдуть платіжні системи Apple (компанія бере 30% комісію за усі транзакції в програмах). У 2020 році Fortnite видалили з App Store, а Epic Games звернулася до суду, розпочавши довгу суперечку. 

І доки у США тривають суди, Apple і Google вже змусили відкрити власні платформи для сторонніх платіжних систем у Південній Кореї та Нідерландах. Можливо, найближчим часом Apple дозволить власникам її гаджетів в ЄС використовувати сторонні магазини, аби відповідати місцевим правилам. Epic, що цікаво, до цього підготувалась, розробивши власний магазин програм. 

Disqus Comments Loading...