Apple продала на 24% менше iPhone в Китаї через відновлення Huawei (зростання на 64%)

Опубликовал
Юрій Орос

Продажі смартфонів Apple iPhone у Китаї за перші шість тижнів 2024 року різко впали, згідно зі звітом Counterpoint Research. Аналітична компанія повідомила, що продажі iPhone впали на 24% за цей період, оскільки Apple зіткнулася з жорсткою конкуренцією з боку місцевих виробників смартфонів, як-от Huawei, Oppo, Vivo і Xiaomi.

Зокрема, Apple зазнала значного тиску з боку китайського технологічного гіганта Huawei, чий споживчий бізнес переживає відродження в Китаї після запуску смартфона Mate 60.

Кілька конкурентних китайських виробників смартфонів також зафіксували падіння продажів за шість тижнів, але воно було менш вираженим, ніж в Apple. За даними Counterpoint Research, постачання смартфонів Oppo впали на 29%, а Vivo і Xiaomi — на 15% і 7% відповідно.

Найкращими брендами смартфонів за перші шість тижнів були Huawei та її дочірня компанія Honor, яка відокремилася від технологічного гіганта у 2020 році в результаті санкцій США. За перші шість тижнів 2024 року постачання смартфонів Huawei зросли на 64% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Продажі телефонів Honor, тим часом додали 2%.

Основи Python для школярів від Hillel IT School.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Apple стикається зі складними умовами на ключовому для себе ринку, Китаї. Кілька помітних тенденцій посилюють тиск, не останньою з яких є інтенсивна конкуренція з боку місцевих китайських виробників смартфонів, в тому числі Huawei, що відроджується.

Disqus Comments Loading...