Рубрики НовиниСофт

Apple в беті iOS 17.4 «зламала» застосунки на головному екрані iPhone в ЄС та відкриває їх через браузер

Опубликовал
Юрій Орос

Apple, схоже, вимикає змогу використовувати застосунки прямо з домашнього екрана iPhone в Європейському Союзі. Підтримка прогресивних веб-додатків, схоже, була зламана для користувачів у ЄС під час перших двох бета-версій iOS 17.4, але розробник Максиміліано Фіртман повідомив у своєму пості на X, що застосунки все ще вимкнені в третій бета-версії.

На даний момент ця функція відключена навмисно.

Замість того, щоб відкриватися у повноекранному режимі, застосунки відкриваються у браузері, що робить їх більш схожими на ярлики. Розробники Mysk виявили, що коли користувач вперше обирає застосунок, він бачить спливаюче вікно з пропозицією відкрити його у браузері за замовчуванням. Після відкриття програми адресний рядок і панель інструментів браузера залишаються внизу, поки нею користуються.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Відкриті в Safari застосунки більше не пропонують сповіщення або довготривале локальне зберігання даних, що призводить до втрати даних і неробочих сповіщень у вже встановлених додатках, що призводить до того, що деякі користувачі стикаються з втратою даних, передає The Verge.

iOS 17.4 містить значні зміни для користувачів з ЄС, що є частиною планів Apple щодо дотримання вимог Закону про цифрові ринки. Оновлення має принести в iOS sideloading (змогу завантаження з інших джерел) та альтернативні магазини додатків, а також дасть змогу стороннім браузерам використовувати власні рушії.

Розробники почали помічати, що веб-застосунки перестали працювати в початкових бета-версіях iOS 17.4 на початку цього місяця. Тоді це виглядало як глюк, але тепер це здається менш вірогідним, оскільки зламана функція з’явилася в уже третій бета-версії iOS 17.4. Фінальна версія iOS 17.4 очікується до того, як 6 березня почне діяти DMA (Закон Європейського Союзу про цифрові ринки).

Disqus Comments Loading...