Asus розпочне виробництво відеокарт без роз’ємів живлення восени

Опубликовал
Андрей Русанов

Концепція відеокарт без конекторів та кабелів може стати реальністю. За даними інсайдера, Asus запускає виробництво таких відеокарт восени. Вони отримуватимуть живлення від спеціального роз’єму на материнській платі, поряд із PCIe x16.

Одним з експонатів Asus на Computex 2023 був прототип GeForce RTX 4070 без зовнішніх роз’ємів живлення. Відеокарта не мала традиційного 8-контактного або нового 16-контактного роз’єму – графічний адаптер отримував живлення від запатентованого пропрієтарного роз’єму Asus.

Роз’єм, який називається GC_HPWR, аналогічний PCIe x1 і знаходиться поруч з PCIe 4.0 x16. По суті це перехідник – кабель живлення підключається з протилежного боку материнської плати. Для цього знадобиться плата Asus з дизайном BTF (Back To Future), де роз’єми живлення знаходяться з протилежного боку.

Джерело в Китаї повідомляє, що Asus почне масове виробництво відеокарти без роз’єму восени, щоб роздрібні продукти могли з’явитися на ринку до кінця року. Крім чорного варіанту, представленого на Computex, інсайдер поділився зображенням білої відеокарти.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Відеокарта з нестандартним підключенням живлення не дає жодних переваг, крім зовнішнього вигляду та, можливо, більшої стабільності підключення. Швидше за все, комплект графічного адаптера там материнської плати коштуватиме дорожче за звичайні аналоги.

Джерело: Tom’s Hardware

Disqus Comments Loading...