Автономна турель ППО RAPIDFire здатна одночасно знищувати безліч дронів — а також плавзасоби, плавучі міни, ракети та авіацію

Опубликовал
Андрей Русанов

Щоб протистояти надводним та повітряним загрозам на малій висоті, компанії Nexter та Thales представили останню версію автономної артилерійської башти ППО RAPIDFire на виставці військово-морської оборони Euronaval 2022 у Парижі.

Сьогодні прояви асиметричної війни часто призводять до того, що бойові машини вартістю мільярди доларів, такі як військові кораблі, стикаються з дешевими, але смертоносними погрозами безпілотників, баражуючих боєприпасів, невеликих плавзасобів і плавучих мін. Серед загроз вищого рівня – надзвукові ракети та винищувачі-бомбардувальники.

Комплекс RAPIDFire, що був розроблений у рамках тимчасового консорціуму Nexter та Thales, призначений для автономного та автоматичного пошуку, виявлення, захоплення та знищення загроз як на суходолі, так і на морі. Для швидких боїв у башті є 140 набоїв, чого вистачає приблизно на 30 перехоплень.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

RAPIDFire побудований на базі 40-мм артилерійського комплексу CTA International, боєприпасів та прицільного комплексу, розміщених усередині невеликої броньованої башти. Він може працювати з телескопічними боєприпасами CTAI та налаштований для майбутнього снаряду Anti Aerial Airburst (A3B), який не можна заглушити, обдурити чи спровокувати перешкодами, оскільки він має справу з повітряними цілями.

Крім того, дистанційно керована башта має високоточну оптико-електронну систему управління вогнем від Thales з мультиспектральним прицілом та високошвидкісним лазерним далекоміром. Вона може автоматично вибирати відповідні боєприпаси для відбиття численних загроз.

За словами партнерів, це дозволяє RAPIDFire боротися з надводними погрозами або безпілотниками, як окремо, так і групами, а також з кількома ракетами, які можуть бути запущені у спробі знищити оборону через атаку з перенасиченням. Він також може протистояти винищувачам, ударним вертольотам та ракетам на відстані до 4000 м з мінімальними побічними втратами.

Планується, що наступного року RAPIDFire буде розгорнутий для морських випробувань на борту танкера поповнення флоту ВМС Франції Jacques Chevallier. Для наземного використання систему можна адаптувати до шасі вантажівки CAESAR MkII та інших платформ.

Джерело: New Atlas

Disqus Comments Loading...