Багатомільйонні прибутки розробників в Apple App Store за останні дні виявилися багом

Опубликовал
Андрей Русанов

У деяких розробників був бентежний ранок, оскільки помилка в App Store Connect деякий час відображала мільйонні прибутки від розміщених у магазині застосунків.

App Store Connect надає розробникам статистику та аналітику, пов’язані з їхніми програмами. Хоча система досить надійна, час від часу виникають незначні проблеми, які можуть призвести до викривлення даних.

У постах на Mastodon останніми днями розробники повідомляли, що дані про продажі та прибутки відтворюються некоректно. Через баг App Store Connect повідомив розробникам, що вони заробили набагато більше, ніж зазвичай, буквально мільйони доларів. На різних скриншотах можна було побачити доходи від близько $2 млн до понад $10 млн.

Один зі скриншотів показує, що Apple у якийсь час дізналася про проблему. На ньому є повідомлення у верхній частині сторінки:

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

«Існує проблема з даними про продажі та виторг в режимі перегляду за 24 години з 10 квітня 2024 року, 22:00 за UTC. Ми працюємо над її розв’язанням».

Хоча збій у звітності сьогодні вранці змусив деякі серця битися швидше, подекуди він може спричинити серйозні проблеми. Наприклад, компанії, які автоматизували свої витрати на рекламу в App Store на основі доходу за годину, можуть виявити, що система тимчасово збільшила витрати на рекламу. Зважаючи на те, що звітність обчислюється мільйонами доларів, така помилка потенційно може коштувати дуже дорого. Але наразі не повідомлялося про такі випадки.

Джерело: Apple Insider

Disqus Comments Loading...