Рубрики НовиниКіно

Барбенгеймер, ймовірно, став результатом конфлікту Крістофера Нолана та студії Warner Bros. Але вони ще можуть прийти до примирення

Опубликовал
Вадим Карпусь

Барбенгеймер ─ прем’єра в один вікенд та здвоєний показ фільмів «Барбі» та «Оппенгеймер» ─ може здатися гарним маркетинговим ходом у переповнений літній сезон, що сприятиме касовим зборам. Але за даними ресурсу Insider, це конкретне рішення має своє підґрунтя, і Барбенгеймер став результатом недавнього протистояння режисера «Опенгеймера» Крістофера Нолана та студії Warner Bros., що випускає «Барбі».

Протягом більшої частини кар’єри Нолан випускав свої фільми через Warner Bros. Але після того, як студія випустила фільм «Тенет» виключно у кінотеатрах у розпал пандемії (2020 року), між сторонами почалися розбіжності. Олії у вогонь підлило рішення WarnerMedia наприкінці 2020 року – випускати фільми у 2021 році виключно через свій стрімінговий сервіс HBO Max. Нолан розкритикував цей крок.

І вже у вересні 2021 року стало відомо, що Нолан зніматиме свій наступний фільм про творця атомної бомби Дж. Роберта Оппенгеймера разом зі студією Universal. Світову прем’єру цього фільму було призначено на 21 липня — середина липня була кращим часом релізів Нолана для його фільмів, починаючи з «Темного лицаря» 2008 року. Але й новий фільм «Барбі» від Warner Bros. також було заплановано на цей час.

Неясно, чи це було збігом, чи Warner Bros. вирішила таким чином помститися Нолану за перехід до конкурентів. Однак обізнані джерела говорять, що Нолан був засмучений тим, що «Барбі» вийде у ті самі вихідні, що й «Опенгеймер». Щобільше, кінотеатральна спільнота, в якій люблять Нолана, робила спробу переконати Warner Bros. перенести дату виходу «Барбі». Але два джерела сказали, що студія відкинула ці заклики.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Як правило, студії намагаються рознести виходи своїх великих і важливих фільмів на різні тижні. Прем’єра в один вікенд може призвести до менших касових зборів для обох фільмів. Але на цей раз дати виходу в прокат не тільки збіглися, а й Warner Bros. відмовилася переглянути свої терміни. Очевидно, студія вважає, що «Барбі» готова прийняти виклик, і за кілька місяців до прем’єри розпочала активну рекламну кампанію. Universal, навпаки, зберігала мовчання про «Опенгеймер». І тепер, згідно з ранніми прогнозами касових зборів, у стартовий вікенд «Барбі» заробить близько $80 млн, а «Опенгеймер» — лише близько $40 млн.

З огляду на всі ці перипетії з’являються відомості, що Warner Bros. хоче повернутись до співпраці з Ноланом. У червні видання Variety повідомило, що нові керівники Warner Bros. Майкл Де Лука та Пем Абді хочуть, щоб Нолан повернувся. За даними видання, вони відправили режисеру семизначний гонорар за «Тенет» у спробі примирення. Додає інтриги той факт, що Нолан і Емма Томас, його дружина, яка також є його продюсерським партнером, все ще має офіс на ділянці студії. Тож мости не спалені.

За даними джерел Insider, Нолан справді може повернутися до Warner Bros. Але це рішення буде пов’язане не стільки з Барбенхаймером, скільки з повагою, яку Нолан та Томас мають до Де Луки та Ебді. Зрештою, якщо Дуейн Джонсон і Він Дизель знову можуть працювати разом після свого конфлікту, не дивно, що Нолан та Warner Bros. також повернуться до співпраці.

Disqus Comments Loading...