Baykar отримала дозвіл Туреччини на виробництво БПЛА Bayraktar TB2 та Akıncı в Україні – завод вже будується

Опубликовал
Андрей Русанов

Туреччина видала компанії Baykar дозвіл на виробництво Bayraktar TB2 та Akıncı в Україні, яке планується на новому заводі компанії. Baykar планує старт виробництва на 2025 рік, підприємство інвестує $95,5 млн.

«Ми отримали відповідні ліцензійні дозволи від Туреччини на повний цикл виробництва БПЛА Baykar TB2 та Akıncı в Україні», —  оголосив голова компанії Халюк Байрактар.

Ще до повномасштабного російського вторгнення в Україну, у 2019 році, Baykar створила в Україні ТОВ «Авіа Венчурс» (LLC Avia Ventures) з метою побудувати в нашій країні два заводи. Дочірня компанія займатиметься будівництвом першого з підприємств. Компанія вже тривалий час веде підготовчі роботи – вже у липні об’єкт під’єднають до електромережі.

Україна та Туреччина уклали у 2022 році угоду про співпрацю в аерокосмічній сфері, яка допоможе будівництву. Документ передбачає сприяння інвестиціям у галузь, створення сприятливих умов для надання технологій та використання кінцевої продукції. В Україні турецькі інвестори отримають податкові та митні пільги до 2035 року.

Завод, що займає 30 тис. квадратних метрів, дасть роботу понад 300 українським інженерам та іншому персоналу. У військові безпілотники, що вироблятимуться на новому підприємстві, встановлюватимуть українські двигуни. Буде створено центр навчання українських операторів БПЛА.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Джерела: Yeni Akit, Defense News, Українська Правда, Мілітарний

Disqus Comments Loading...