БЕБ викрило конвертаційний центр криптовалют та вилучило 152 млн грн готівки — підозрюваним загрожує штраф до 255 тис грн

Опубликовал
Вадим Карпусь

Співробітники Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили масштабну міжнародну схему з відмивання коштів. Група зловмисників організувала переведення коштів у готівку за допомогою конвертаційного центру, переміщення готівки між містами України та ЄС, а також нелегальний обмін валют та продаж криптовалют.

Зазначається, що детективи БЕБ провели обшуки приміщень, де здійснювалася незаконна діяльність з обміну валют. Під час обшуків було вилучено готівку на суму 152 млн грн. За інформацію відомства, основною метою діяльності центру було відмивання доходів отриманих злочинним шляхом, конвертація коштів в Україні та у країнах Євросоюзу, приховуючи згадані операції від фінансових регуляторів.

«Схемою користувалися сотні фізичних осіб та великих компаній. Це підтверджують документи, які були вилучені під час обшуків БЕБ та чорнові записи щодо фізичних та юридичних осіб України та країн Євросоюзу, які користувалися схемою», – повідомляє пресслужба БЕБ.

Повідомляється, що злочинну групу вдалося виявити завдяки взаємодії й співпраці співробітників БЕБ з експертами Євросоюзу.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному проваджені за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)). Ця стаття передбачає покарання штрафом від 10 тис. до 15 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 тис грн до 255 тис грн) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Disqus Comments Loading...