Рубрики НовиниСофт

Бета-версії iOS 17, watchOS 10 та macOS Sonoma вже (безплатно) доступні усім бажаючим – потрібний лише Apple ID

Опубликовал
Андрей Русанов

Бета-версії iOS 17, watchOS 10 та macOS Sonoma для розробників зараз доступні будь-кому. Раніше для попереднього тестування була потрібна платна реєстрація в Apple Developer ($99 на рік) – тепер Apple зробила доступ безкоштовним. Потрібно лише мати Apple ID.

Цього року Apple змінила спосіб розповсюдження бета-версій серед розробників. Раніше розробникам доводилося завантажувати та встановлювати профіль конфігурації для кожного пристрою окремо. Тепер система дозволяє встановлювати бета-версії просто вибираючи опцію в налаштуваннях оновлення ПЗ безпосередньо на пристроях.

Щоб дізнатися, чи можете ви встановити бета-версії програм, перейдіть у розділ оновлення програмного забезпечення на своєму пристрої: для iPhone це шлях Settings > General > Software Update > Beta Updates – там буде потрібне оновлення, наприклад, iOS 17 Розробник Beta. Аналогічно усе працює на Apple Watch, MacBook Air та Apple TV.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Встановлення тестової версії операційної системи не гарантує нормальної роботи пристрою. Користувач може зіткнутися з некоректною роботою програм, швидким розрядженням акумулятора, незначними або серйозними системними помилками. Людям, які не впевнені у власній кваліфікації, краще не встановлювати попередні версії.

  • Бета-версії watchOS 10, tvOS 17 та HomePod 17 не дозволяють повернутися до загальнодоступного стабільного програмного забезпечення. Як тільки ви встановите їх, вам доведеться працювати з ними до офіційного оновлення ОС, яке зазвичай відбувається восени.

Почати тестування представлених на WWDC версій ОС можна вже зараз, публічні бета-версії будуть представлені у липні.

Джерела: Engadget, The Verge

Disqus Comments Loading...