Біткоїн-трейдер втратив $70 млн після того, як відправив криптовалюту на помилкову адресу

Опубликовал
Катерина Даньшина

Мова йде про популярний нині вид скаму з «отруєними адресами»/ address poisoning — коли шахраї створюють фейкові акаунти з підробною криптографічною адресою, яка містить подібні до реальної перші та останні символи.

Один з таких переказів нещодавно виявила фірма безпеки блокчейнів CertiK і зазначає, що жертва втратила $69,3 млн — близько 97% своїх активів на Coinbase.

Інша компанія Peckshield уточнила, що шахраї обміняли вкрадені біткоїни на 23 000 Ethereum, а потім перевели кошти на іншу адресу (за даними The Daily Hodl, Ethereum торгується по $3116 за монету).

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Фахівці криптоплатформи Trezor рекомендують проводити невеликі тестові транзакції перед надсиланням великої суми та уважніше придивлятися до цифр адреси, на яку здійснюється переказ.

За даними ФБР, у 2023 році шахрайства пов’язані з криптовалютою нанесли збитки галузі у розмірі $3,94 млрд — понад три чверті збитків від інвестиційних шахрайств, здійснених протягом року.

В іншому звіті зазначається, що шахрайство із так званим «забоєм свиней» / pig butchering коштувало інвесторам $75 млн у період 2020-2024 років. Злочинці, які працюють за схемою, зазвичай використовують соцмережі або програми для знайомств, щоб ідентифікувати потенційних жертв — згодом з ними встановлюють довірливі відносини (подекуди романтичні), надсилають невеликі платежі та заманюють у більші фальшиві криптоінвестиції.

Disqus Comments Loading...