Новини WTF 06.05.2024 о 13:10 comment views icon

Біткоїн-трейдер втратив $70 млн після того, як відправив криптовалюту на помилкову адресу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Мова йде про популярний нині вид скаму з «отруєними адресами»/ address poisoning — коли шахраї створюють фейкові акаунти з підробною криптографічною адресою, яка містить подібні до реальної перші та останні символи.

Один з таких переказів нещодавно виявила фірма безпеки блокчейнів CertiK і зазначає, що жертва втратила $69,3 млн — близько 97% своїх активів на Coinbase.

Інша компанія Peckshield уточнила, що шахраї обміняли вкрадені біткоїни на 23 000 Ethereum, а потім перевели кошти на іншу адресу (за даними The Daily Hodl, Ethereum торгується по $3116 за монету).

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс

Фахівці криптоплатформи Trezor рекомендують проводити невеликі тестові транзакції перед надсиланням великої суми та уважніше придивлятися до цифр адреси, на яку здійснюється переказ.

За даними ФБР, у 2023 році шахрайства пов’язані з криптовалютою нанесли збитки галузі у розмірі $3,94 млрд — понад три чверті збитків від інвестиційних шахрайств, здійснених протягом року.

В іншому звіті зазначається, що шахрайство із так званим «забоєм свиней» / pig butchering коштувало інвесторам $75 млн у період 2020-2024 років. Злочинці, які працюють за схемою, зазвичай використовують соцмережі або програми для знайомств, щоб ідентифікувати потенційних жертв — згодом з ними встановлюють довірливі відносини (подекуди романтичні), надсилають невеликі платежі та заманюють у більші фальшиві криптоінвестиції.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: