Рубрики НовиниКрипто

Біткоїн впав нижче $25 000 вперше за три місяці — в очікуванні підвищення процентних ставок ФРС

Опубликовал
Катерина Даньшина

Вартість біткоїна опустилась нижче позначки у $25 000 вперше з 17 березня.

15 червня за 30 хвилин біткоїн обвалився на 4% – з $25 867 до $24 819. На момент публікації флагманська криптовалюта тримається трохи вище $24 985.

Протягом останнього тижня біткоїн тримався на позначці $26 000, попри судові позови SEC проти найбільших криптовалютних бірж Coinbase і Binance (хоча клієнти й вивели з останньої понад $780 млн протягом доби).

Падіння відбулось через три години після того, як Федеральна резервна система оголосила про призупинення зростання процентних ставок після майже 15-місячного підвищення в боротьбі з інфляцією.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

За словами ринкового аналітика eToro Джоша Ґілберта, голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл чітко дав зрозуміти, що нинішня пауза – тимчасова, і може призвести до подальших проблем для біткоїна у довгостроковій перспективі.

«Позитивна реакція ризикових активів, за якою ми спостерігали цього року, базується на очікуванні того, що інфляція впаде, а процентні ставки досягнуть піку, а потім почнуть знижуватися», — сказав Ґілберт в коментарі Cointelegraph.

Друга за ринковою капіталізацією цифрова монета, ефір, також впала на понад 5% – з $1727 до $1631 за той самий проміжок часу. Ведмежі настрої не оминули й альткоїни – багато токенів, позначені цінними паперами в позові SEC, знизились на 3%. За останні 24 години Cardano впав на 3,4%, тоді як Polygon і Solana впали на 3,3% і 2,8% відповідно.

За словами аналітика Cointelegraph Марселя Печмана, поточні дані про опціони на біткоїн свідчать про подальше зниження, особливо якщо взяти до уваги вороже ставлення регуляторів до криптоіндустрії на території США в поєднанні з ймовірністю подальшого підвищення ставок з боку ФРС у найближчі місяці.

Disqus Comments Loading...