Рубрики НовиниКрипто

Біткоїн подорожчав до $26 500 (+$2,5 тис. за день) на тлі вливання ФРС США в банківську систему та сповільнення інфляції до 6%

Опубликовал
Андрей Русанов

Підвищення ціни біткоїна до $26 500 відбулося на тлі краху «технологічних» банків Silicon Valley Bank, Silvergate та Signature. Федеральна резервна система США взяла під управління Silicon Valley, виділивши $25 млрд на його фінансування, а також вживає інших заходів для запобігання кризі ліквідності. Проблема відсунула на другий план інфляцію в США і, можливо, змусить ФРС переглянути попереднє рішення про підвищення ставки.

Індекс споживчих цін у США за рік зріс на 6%, причому середня ціна нерухомості зросла на 8,9% за рік. Базова інфляція протягом року становила 5,5%, порівняно з 5,6% у січні. Такий рівень інфляції далекий від торішнього 41-річного рекорду 9,1%, але не відповідає й цільовому показнику ФРС у 2%. У грудні організація прогнозувала зростання ставки до 5,1% на початку 2023 року, проте банківська криза, ймовірно, змусить її переглянути плани.

На відміну від криптовалютного Silvergate, який зазнав відпливу коштів та самоліквідувався, проблеми Silicon Valley Bank пов’язані роботою в «середовищі з високими відсотковими ставками», на думку міністра фінансів США Дженет Еллен.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

У момент публікації цієї новини ціна біткоїна зберігається на рівні ~$26 000, після невеликого відкату до $25 900.

 

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Андрей Русанов