Рубрики НовиниWTF

Британська поліція вперше розслідує зґвалтування неповнолітньої… у метавсесвіті

Опубликовал
Катерина Даньшина

16-річна дівчина поскаржилась, що її аватар у віртуальній грі зґвалтувала група чоловіків, та каже, що зазнала моральних ушкоджень, «‎схожих на ті, що отримують жертви в реальному житті».

«Зафіксовано емоційний та психологічний вплив на жертву, який є більш тривалим, ніж будь-які фізичні ушкодження», — сказав офіцер поліції виданню Daily Mail.

Нинішнє законодавство Великої Британії визначає сексуальне насильство як «‎фізичний дотик із сексуальним посилом без згоди особи», тож розслідування віртуальної наруги може зіткнутися з певними складнощами.

Дехто також вже ставить питання про те, чи слід поліції використовувати свій час та обмежені ресурси на розслідування злочинів у метавсесвіті, хоча міністр внутрішніх справ Британії Джеймс Клеверлі став на захист цієї справи.

«Ми говоримо про дитину, яка пережила сексуальну травму. І це матиме значний психологічний ефект. Ми повинні бути дуже обережними, нехтуючи цим».

Він також додав, що бажання зґвалтувати аватар дитини у віртуальному середовищі, цілком може проявитися й у реальному житті.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Ієн Крітчлі, керівник відділу захисту дітей і розслідування жорстокого поводження в Раді керівників національної поліції, повторив слова Клеверлі, і додав, що метавсесвіт створює «шлюз» для хижаків, що потребує еволюції законів і методів розслідування для поліції.

З моменту запуску Horizon Worlds — безплатної VR-гри Meta — вже надходило кілька повідомлень про віртуальні сексуальні злочини, однак жодного реального судового переслідування до цього моменту не було.

Disqus Comments Loading...