Британська софтверна компанія Threads каже, що Meta намагалась купити її домен і «‎вигнала» з Facebook

Опубликовал
Катерина Даньшина

Розробник програмного забезпечення Threads Software Limited погрожує Meta судом за використання його імені.

Компанія каже, що володіє торговою маркою «Threads» з 2012 року, і займається створенням «інтелектуального центру повідомлень» на онові ШІ, щоб допомогти компаніям відстежувати телефонні дзвінки, електронні листи та інші повідомлення.

За словами Threads Software Limited, юристи Meta з квітня 2023 року здійснили чотири окремі спроби купівлі її домену threads.app та зрештою закрити обліковий запис компанії у Facebook.

«Пропозиції були відхилені. Ми ясно дали зрозуміти Meta, що домен не продається. У липні 2023 року компанія анонсувала свою платформу соціальних мереж «threads» і видалила Threads Software Limited із Facebook».

Британський розробник дав Meta 30 днів на відмову від «використання назви Threads», інакше він звернеться до суду. Генеральний директор Threads Software Джон Ярдлі сказав, що прийняти рішення піти проти Meta було «непростим», але «бізнес нині стикається з серйозною загрозою з боку однієї з найбільших технологічних компаній у світі».

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Meta поки коментарів не надала. Інформації щодо того, яку суму пропонували за домен, теж не розголошують.

Варто зазначити, що виробник програмного забезпечення був не єдиною компанією, яка використовувала ім’я Threads на момент запуску конкурента Twitter від Meta. На той час магазин одягу American Threads контролював акаунт @Threads в Instagram, Meta ж використовувала @threadsapp в Instagram і threadsapp.net в Threads для свого сервісу.

Через місяць обліковий запис магазину одягу в Instagram змінив дескриптор на @americanthreads (і americanthreads.net у Threads) без пояснення причин, тоді як Meta взяла під контроль дескриптор @Threads.

Представники бренду одягу теж поки на коментар не відповіли, але обставини дуже схожі на ситуацію з заволодінням ім’ям @Meta в Instagram понад рік тому. Цей дескриптор також контролювався окремою організацією — незалежним виданням про мотоцикли під назвою META — але пізніше обліковий запис був закритий без пояснення причин. Представники журналу Meta ніколи не коментували напряму втрату імені, але писали, що розчаровані зміною назви Facebook.

Threads Software Limited, схоже, сподівається на інший результат.

«Протягом останніх 10 років ми зробили великі інвестиції в назву Threads, і не хотіли б їх списати, через те, що Meta вподобала ім’я, яке ми вже придумали для служби обміну повідомленнями».

Нова соцмережа Meta Threads, яка позиціювала себе як альтернативу Twitter, запустилась на початку літа і побила рекорди з реєстрації. Днями Марк Цукерберг заявив, що задоволений темпами зростанням Threads і вважає, що сервіс має «‎хороші шанси» залучити мільярд користувачів протягом наступних кількох років (оптимістичні прогнози, з огляду на менш як 100 мільйонів щомісячно активних користувачів на цей час).

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...