Рубрики НовиниСофт

Threads за 5 днів залучила 100 млн користувачів, перевершивши за темпами росту навіть ChatGPT (чатботу знадобилося 2 місяці)

Опубликовал
Катерина Даньшина

Threads була запущена 6 червня і за перші 7 годин досягла 10 мільйонів реєстрацій. Нині програму, яка покликана стати альтернативою багатостраждальному Twitter, використовують понад 100 млн користувачів.

Досі такі високі показники демонстрував лише ChatGPT. Чатбот на базі штучного інтелекту від OpenAI, який став відкриттям 2022-го року, отримав 100 млн користувачів протягом 2-х місяців з моменту запуску. 

Головне завдання нових програм – утримати цю потужну кількість зацікавлених людей. Попри те, що Threads використовують мільйони людей щодня, їй бракує багатьох функцій – особистих повідомлень, хештегів, упорядкованої стрічки для друзів та можливості редагувати публікації. Примітно, що програма не підтримує ActivityPub — протокол, який використовується для публікацій у децентралізованих мережах (хоча Meta заявила, що працює над цим), а видалити акаунт в Threads можна лише разом з обліковим записом в Instagram.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Через правила, які дублюють політику Instagram, у програмі не дозволяють публікацію оголеного тіла (те, що дозволено в іншій альтернативі Twitter, Bluesky)  та «‎чутливого контенту» (яким позначають ледь не усі новини, пов’язані зі злочинами росії в Україні, стандартно для Meta). 

Щодо Bluesky, то соцмережа, яку підтримує засновник Twitter Джек Дорсі, досягла власної віхи – згідно з аналізом data.ai, програма отримала понад 1 млн завантажень на iOS і Android за останні 4 місяці. Звичайно показники далекі від Threads та Twitter – останній додав ще 72 млн перших завантажень, поки Bluesky працював над першим мільйоном (це приблизно 518 завантажень на день для Twitter; Bluesky, для порівняння, має приблизно 8300 завантажень на день). 

Однак варто пам’ятати, що Bluesky доступна лише за запрошеннями, а днями навіть призупинила реєстрацію нових користувачів, які масово ринулися у соцмережу після суперечливих обмежень Twitter щодо перегляду публікацій. За даними data.ai ці оновлення призвели до того, що з 30 червня для Bluesky було зареєстровано приблизно 300 000 нових завантажень.

Найбільша кількість завантажень Bluesky припадає на США (40%), Бразилію (9,5%), Японію (8,5%), Таїланд (7,5%) та Велику Британію (4,6%).

Disqus Comments Loading...