Дата-центр на Місяці. У 2023 році американці побудують перший позаземний центр обробки даних

Опубликовал
Катерина Даньшина

Американська компанія Lonestar Data Holdings залучила $5 млн для фінансування проєкту з будівництва дата-центру на Місяці. Перший сервер стартап планує запустити вже наприкінці цього року. 

У квітні 2022 року засновник Lonestar Кріс Стот так прокоментував ідею: 

«Дані – це найбільша валюта, яку будь-коли створювало людство. А Земля надто тендітна для їх зберігання. Місяць – ідеальне місце для безпечного розміщення даних у майбутньому».

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Компанія планує відправити обладнання наприкінці року, під час запуску другої місячної місії Intuitive Machines на ракеті SpaceX Falcon 9. NASA надає фінансування для Intuitive Machines, Astrobotic, Draper та Firefly Aerospace у межах програми Commercial Lunar Payload Services (CLPS) – частини місії з повернення людини на Місяць Artemis.

Передбачається, що на першому етапі місячний дата-центр використовуватиметься просто для зберігання інформації — наприклад деяких резервних копій компаній. Його маса становитиме приблизно 1 кг, а обсяг сховища – 16 ТБ. 

Дата-центр отримуватиме живлення та підтримуватиме зв’язок із Землею через посадковий модуль. Повноцінний, повністю незалежний дата-центр на Місяці,  Lonestar планує збудувати до 2026 року.

Джерело: gadgettendency

Disqus Comments Loading...