Новини Наука та космос 08.03.2023 о 08:36 comment views icon

Дата-центр на Місяці. У 2023 році американці побудують перший позаземний центр обробки даних

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Американська компанія Lonestar Data Holdings залучила $5 млн для фінансування проєкту з будівництва дата-центру на Місяці. Перший сервер стартап планує запустити вже наприкінці цього року. 

Дата-центр на Місяці. У 2023 році американці почнуть будувати перший позаземний центр обробки даних

У квітні 2022 року засновник Lonestar Кріс Стот так прокоментував ідею: 

«Дані – це найбільша валюта, яку будь-коли створювало людство. А Земля надто тендітна для їх зберігання. Місяць – ідеальне місце для безпечного розміщення даних у майбутньому».

Компанія планує відправити обладнання наприкінці року, під час запуску другої місячної місії Intuitive Machines на ракеті SpaceX Falcon 9. NASA надає фінансування для Intuitive Machines, Astrobotic, Draper та Firefly Aerospace у межах програми Commercial Lunar Payload Services (CLPS) – частини місії з повернення людини на Місяць Artemis.

Передбачається, що на першому етапі місячний дата-центр використовуватиметься просто для зберігання інформації — наприклад деяких резервних копій компаній. Його маса становитиме приблизно 1 кг, а обсяг сховища – 16 ТБ. 

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Дата-центр отримуватиме живлення та підтримуватиме зв’язок із Землею через посадковий модуль. Повноцінний, повністю незалежний дата-центр на Місяці,  Lonestar планує збудувати до 2026 року.

Джерело: gadgettendency


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: