Рубрики Новини

Дерусифікація. ЛУН Місто створила інтерактивну карту вулиць, які нещодавно перейменували через російські назви

Опубликовал
Володимир Скрипін

Команда проєкту міських досліджень ЛУН Місто запустила ініціативу Дерусифікація —
створила спеціальну інтерактивну карту вулиць, які нещодавно перейменували через російські назви.

Побачити вулиці, які вже перейменували, можна на окремому шарі Корисної карти ЛУН Місто, яка була запущена у березні 2022, щоб допомогти українцям знайти аптеки, заправки, супермаркети, які працюють під час війни. Ось пряме посилання.

Зараз на карті понад 100 перейменованих вулиць: зокрема 7 колишніх Московських, 7 екс-Гагаріна, 4 екс-Пушкіна, колишні 1 Травня, 8 Березня, Колгоспні, Ростовські та інші. Замість них у містах з‘являються вулиці Героїв Маріуполя, Героїв Харкова, Героїв Херсона, Героїв Чернігова, є вулиця Чорнобаївська, провулок Азовсталі.

У місті Добропілля Донецької області вул. Саратовську перейменували на честь уродженця міста Олександра Лі, позивний «Музикант». Він захищав Україну ще у 2014 році та героїчно загинув у березні 2022, боронячи Маріуполь. У Дрогобичі також назвали вулиці на честь місцевих героїв, які захищали Україну.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

Дані на карті оновлюються з появою нових перейменувань. Найбільше нещодавно перейменованих вулиць зараз у Дніпрі – 30 та в Івано-Франківську – 25. Нові назви отримали вулиці міст Кременчук, Мукачево, Чоп, Дрогобич. Перейменування вже відбулися у містечках та селах Донецької, Одеської, Чернігівської, Закарпатської, Івано-Франківської областей. У Києві дерусифікували бібліотеку, три залізничні станції та сквер – тепер на Теремках є сквер Героїв Маріуполя.

Disqus Comments Loading...