Рубрики Новини

«Дім Дракона» показав найкращий старт на HBO — 10 млн глядачів у день прем’єри

Опубликовал
Вадим Карпусь

Спін-офф «Гри престолів» — «Дім дракона» — став наймасштабнішим дебютом оригінального серіалу HBO, він залучив майже 10 млн глядачів у рамках недільного вечірнього виходу. Його події засновані на книзі Джорджа Мартіна «Полум’я і кров», що розповідає про дім Таргарієнів, і є приквелом до оригінального серіалу. Дія відбувається приблизно за 200 років до подій оригіналу.

HBO готував різні спінофи «Гри престолів» ще до того, як закінчився основний серіал, і «Дім Дракона» став першим, що потрапив на екрани. Напередодні його дебюту було багато суперечок про те, чи буде приквел мати такий самий вплив на аудиторію, як і його попередник. «Гра престолів» колись вважався дуже успішним серіалом, але загальне ставлення до останнього сезону було вкрай негативним. Тому було неясно, чи це відштовхне деяких глядачів від «Дому Дракона». Судячи з перших цифр, аудиторія з нетерпінням чекала на дебют.

За даними HBO, «Дім Дракона» залучив 9,986 млн глядачів стрімінгових платформ у недільний вечір. Це приблизно на 8 млн більше, ніж в оригінальної «Гри престолів», коли вона дебютувала у 2011 році з 2,22 млн глядачів. Такого дивовижного результату вдалося досягти, навіть попри повідомлення про збої та проблеми для деяких глядачів. Серіал отримав хороші відгуки та критичні огляди. Також він активно згадувався у соціальних мережах та ЗМІ до та під час прем’єри.

Перший сезон «Дому Дракона» складатиметься з 10 епізодів, за якими, напевно, будуть інші сезони. Шоураннери сказали, що «Дім Дракона» може послужити відправною точкою для більш ранніх чи пізніших історій у літописі Таргарієнів, хоча вони кажуть, що поточна оповідальна історія має запланований фінал. З таким масштабним дебютом і інтересом до всесвіту «Гри престолів», що відродився, «Дім Дракона» потенційно може тривати стільки ж, скільки й оригінальний серіал або навіть довше, враховуючи, що книга Мартіна охоплює 300 років до «Гри престолів».

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Джерело: screenrant

Disqus Comments Loading...