Рубрики НовиниКіно

Disney «‎каратиме» клієнтів за шеринг паролів блокуванням облікових записів — вже з 1 листопада

Опубликовал
Катерина Даньшина

Серед «щасливчиків‎» — передплатники з Канади.

Disney надіслала листа канадським передплатникам з повідомленням про зміни у політиці Disney Plus. Головна — заборона спільного використання акаунтів за межами однієї родини. 

Обмеження запрацюють з 1 листопада, і з того моменту компанія зможе аналізувати використання облікових записів та призупиняти/блокувати їх у випадку порушення.

Під час фінансового звіту за третій квартал 2023 року генеральний директор Disney Боб Айгер сказав, що компанія «активно вивчає» шляхи розв’язання проблем зі спільними обліковими записами. Він додав, що шерингом зловживає «значна» кількість людей, а Disney має «технічні можливості» для моніторингу входів.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Disney Plus — не перший стримінговий сервіс, який бореться з обміном паролями. Netflix тестував подібні обмеження понад рік у різних країнах, та почав застосовувати їх у США, Канаді, Новій Зеландії, Португалії та Іспанії на початку 2023 року — тепер за кожен вхід з облікового запису власникам доведеться платити додаткові кошти. У звіті про прибутки за другий квартал компанія заявила, що її політика сприяла збільшенню кількості передплатників (раніше за підрахунками Netflix понад 100 млн людей користувалися послугами стримінгового сервісу, використовуючи чужі облікові дані для входу).

Серед плюсів для користувачів з Канади — доступ до дешевшого тарифу з рекламою

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...