Рубрики НовиниКіно

Disney повернула Джина Робіна Вільямса в короткометражці «Одного разу в студії» — без використання ШІ

Опубликовал
Юрій Орос

Disney Animation на честь столітнього ювілею (16 жовтня) створила короткометражний мультфільм Once Upon a Studio («Одного разу на студії»). Культові Білосніжка, Пітер Пен, разом із Джином Робіна Вільямса та іншими серед касту з 543 персонажів із понад 85 повнометражних та короткометражних фільмів. І все це було створено без участі штучного інтелекту.

Режисерами виступили Ден Абрагам та Трент Коррі, передає Variety. Події «Одного разу на студії» відбуваються наприкінці робочого дня на анімаційній студії Волта Діснея в Бербанку. Студія стає чарівним місцем, коли її покидає Берні Меттінсон, який працював тут протягом 70 років над такими фільмами, як «Леді та бродяга» (1955) і «Сто один далматинець» (1961). Мікі Маус і Мінні Маус сходять із фото і закликають своїх друзів зібратися на офіційний портрет з нагоди 100-річчя студії.

80% персонажів намалювали, решту відтворили на комп’ютері. Ідея полягала в тому, щоб використовувати технології свого часу, ніби вони вийшли кожен зі свого фільму.

Щонайменше 40 оригінальних акторів порадують шанувальників оригінальними голосами, серед них Джоді Бенсон (Аріель), Джеремі Айронс (Шрам), Ідіна Мензел (Ельза) та Крістен Белл (Анна), які з ентузіазмом погодилися повернутися.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Щодо Джина, якого свого часу майстерно створив нині покійний Робін Вільямс — його відтворили без використання штучного інтелекту. Натомість творці віднайшли оригінальні записи та вставили їх у Once Upon a Studio. Згадаємо, що кілька тижнів тому донька Робіна Вільямса Зельда назвала ШІ-реконструкцію голосу батька «тривожним монстром Франкенштейна».

Disqus Comments Loading...