Рубрики НовиниКіно

Disney скорочує плани та бюджет на виробництво контенту за франшизами Marvel та «‎Зоряні війни»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Компанія прагне зменшити витрати на тлі невдалого прокату останніх фільмів – як Marvel, так і анімаційних робіт.

Керівник Disney в інтерв’ю CNBC заявив, що компанія «‎сповільнюється» у створенні контенту для франшиз Marvel Studios і Lucasfilm. На початку року Боб Айгер оголосив про масштабну реорганізацію, яка передбачає скорочення витрат на $5,5 млрд (з яких $3 млрд зекономлять на контенті, окрім спортивного).

Айгер зазначив, що було прийнято «‎багато рішень» для підтримки флагманського стримінгового сервісу  Disney+ та залучення більшої кількості клієнтів. Він також згадав недавні анімаційні «‎промахи» Pixar та назвав Marvel прикладом «завзяття» компанії з просування оригінального контенту у потоковому режимі.

«Marvel не тільки збільшили кількість фільмів, але й зняли низку серіалів», — сказав Айгер.

У 2009 році Disney придбала Marvel за понад $4 млрд, і за цей час франшиза зібрала для компанії мільярди доларів у світовому прокаті. Цього року «Людина-мураха та Оса: Квантоманія» дебютував як 31-й фільм у кінематографічному всесвіті Marvel, розпочавши п’яту фазу франшизи. Однак кіноробота також відзначилась найбільш різким падінням продажів квитків за всю історію франшизи – з часу прем’єри до другого вікенду. Тим часом «Вартові галактики 3» зібрали понад $800 млн у всьому світі.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Щодо Lucasfilm, то її компанія придбала у 2012 році за $4 млрд і окупила свої інвестиції всього за шість років. З 2019 року в кінотеатрах не виходило жодного фільму про «Зоряні війни», натомість Disney зосередилась на серіалах, таких як «Андор» і «Обі-Ван Кенобі» для Disney+, які номінувалися на премію «Еммі». Пригодницький бойовик Lucasfilm «Індіана Джонс і реліквія долі» нещодавно стартував у прокаті зі $152 млн касових зборів – це вдвічі менше, ніж витратили на виробництво фільму.

Історично оригінальний контент Disney існував виключно на її флагманських потокових сервісах, однак Айгер в інтерв’ю заявив, що компанія думає над тим, щоб ліцензувати його для інших стримінгів. Нещодавно Warner Bros. Discovery також вела перемовини про ліцензування контенту HBO для інших платформ, включно з Netflix.

Раніше на тлі страйку сценаристів Disney оновила графік виходу своїх майбутніх фільмів, згідно з яким останній фільм «‎Аватар» планувався до виходу лише через 22 роки після оригіналу. З огляду на те, що до протестів приєдналися актори – можна очікувати на подальші перенесення чи навіть скасування. Сам Айгер заявив, що страйки працівників галузі «дуже тривожні», а їхні вимоги «‎не відповідають реальності». 

Disqus Comments Loading...