Оновлено: Дітям із Маріуполя потрібно 120 ноутбуків для навчання — подаруй старе «залізо», нехай воно працює на майбутнє України

Опубликовал
ITC.UA

До початку нового навчального року разом з благодійним фондом «Піллар» запускаємо проєкт зі збору вживаної комп’ютерної техніки для навчання школярів з Маріуполя, які, рятуючись від російських окупантів, знайшли тимчасовий притулок в Одесі. Наразі кожна друга дитина серед зареєстрованих не має техніки для навчання.

Оновлено: [1 жовтня]: Збір техніки завершено. Невдовзі опублікуємо окремим дописом детальний звіт.

Оновлено [24 серпня о 9:04]: Важливе уточнення: засновник та керівник БФ «Піллар» Ільєнко Євген Євгенович, який сам із Маріуполя, наразі є співробітником Creators Media Group (ITC.UA, MC.today та Highload) — тож в межах цього благодійного проєкту зобов’язуємося проконтролювати передачу кожного ноутбука та іншої номенклатури дітям. Після того, як діти отримають всю техніку від благодійників, ви отримаєте детальний звіт — відзвітуємо за кожен ПК, смартфон, мишку та іншу техніку.

Цьогоріч освітній процес в українських школах відбуватиметься у трьох форматах: очному, дистанційному та змішаному (остаточне рішення залежно від безпекової ситуації прийматиме місцева влада) — і, вочевидь, також буде непростим, оскільки росіяни продовжують щодня тероризувати цивільне населення і руйнувати заклади освіти разом з енергетичною інфраструктурою. Власне, за даними МОН, з початку повномасштабного вторгнення вже постраждали понад 3,5 тис.закладів освіти (дані станом на кінець липня). Тож, якщо маєте старий ноутбук чи мобільний телефон, які все ще дуже навіть в «кондиції», підтримайте, будь ласка, юних українців, які через російську агресію залишилися без техніки для навчання. Нехай пристрої не припадають пилом на полицях шаф, а використовуються для навчання дітей.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше
Автор зображення: Evgeniy Maloletka/AP (@evgenymaloletka)

Отже, наразі маємо важливий запит на різні позиції техніки, який дуже сподіваємося швидко закрити з вашою допомогою, адже до 1 вересня залишається менш як 2 тижні. Головна ціль — 120 вживаних ноутбуків. Також як резервний бюджетний варіант згодяться старі смартфони, які здатні потягнути Zoom, месенджери, Microsoft Office та відеозв’язок. Комп’ютерні миші, зовнішні акумулятори, портативні зарядні станції, навушники (гарнітури) з мікрофоном, комп’ютерні крісла — це все також є у списку потреб.


Щоб передати техніку, потрібно:

  • завітати на будь-яке відділення ”Нової пошти”;
  • оформити відправлення на директора фонду: Ільєнко Євген, м. Одеса, відділення Нової Пошти 18, тел. +38067 716 42 30;
  • за можливості оплатити відправлення відповідно до тарифів оператора.

Важливо:

  • ноутбук/смартфон та інша техніка має бути в робочому стані;
  • зарядний пристрій до пристрою + справна батарея.

Після отримання техніки фонд організує доставку та розподілення техніки серед школярів-переселенців з Маріуполя, кому вони справді потрібні. Ми своєю чергою зобов’язуємося відзвітувати та опублікувати фото школярів з вашою технікою.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
ITC.UA