Другий ступінь ракети Ariane 6 «засвітився» у Ростові — здається, його хотіла збити місцева ППО

Опубликовал
Игорь Панченко

Схоже, росіяни сплутали другий ступінь Ariane 6 з атакою українських сил і спробували знешкодити європейську ракету залпами ППО 🤡.

У небі над росією помітили незвичайне явище, яке викликало бурхливу реакцію місцевої протиповітряної оборони. Відео, розміщене в російських соціальних мережах, зафіксувало світловий об’єкт у формі кола та активність систем ППО.

Канал Alpha Centauri, який спеціалізується на космічній тематиці, припустив, що російські військові могли сплутати другий ступінь європейської ракети Ariane 6 з атакою українських сил. Така гіпотеза видається правдоподібною, з огляду на те, що напередодні відбувся запуск Ariane 6, і її другий ступінь дійсно був видимим у небі над Україною та у наших сусідів.

Нагадаємо, що другі ступені космічних ракет над Україною помічають не вперше: у травні українці спостерігали в нічному небі незвичайне світіння, яке нагадувало око з двома спіральними «рукавами». Згідно з поясненнями фахівців, це був другий ступінь ракети Falcon 9 компанії SpaceX, запущеної з бази Ванденберг у Каліфорнії.

Онлайн- курсPython developer від Mate academy.
Amazon, Facebook, Netflix, Spotify використовують Python в розробці. Вивчіть цю мову на курсі Python developer і отримайте нову роботу! .
Отримати знижку на курс

Про Ariane 6

Ariane 6 розробляли протягом кількох років за участю компаній Airbus і Safran. Ця ракета-носій покликана забезпечити Європі незалежний доступ до космосу, особливо важливий в умовах геополітичної напруженості та обмежених можливостей використання російських ракет «Союз».

«Ariane 6 є ключовим елементом космічних амбіцій Європи», — заявив Тоні Толкер-Нільсен, виконувач обов’язків директора з космічного транспорту ESAЄвропейське космічне агентство.

Перший політ Ariane 6 продемонстрував низку технічних досягнень, зокрема успішний перезапуск двигуна Vinci верхнього ступеня. Однак місія завершилася не зовсім за планом через технічну несправність, яка завадила виконати останній етап польоту.

Попри це, Європейське космічне агентство (ESA) оцінює запуск як успішний і планує провести наступний політ до кінця року. Ariane 6 має амбітну програму з 29 запланованими місіями, включно з 18 запусками для розгортання супутникового інтернету Amazon Kuiper.

Джерело: Reuters, Alpha Centauri | Космос

Disqus Comments Loading...