Рубрики НовиниСофт

ДСНС створило освітній онлайн-курс з основ цивільної безпеки для учнів 5-9 класів у стилістиці Minecraft

Опубликовал
Володимир Скрипін

ДСНС України спільно з Фондом «Східна Європа» розробила освітній онлайн-курс «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій» для учнів 5–9 класів. Головна відмінність нового курсу — він поєднує елементи феноменально популярної комп’ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом. Як показує практика, такий формат цікавіший для юних слухачів і сприяє легшому засвоєнню інформації.

Курс має на меті надати теоретичні знання з основ цивільного захисту та практичні навички реагування на надзвичайні ситуації.

«Діти є вразливими у надзвичайних ситуаціях не лише під час війни, а й у мирний час. Вони частіше ризикують травмуватися чи поранитися, втратити родичів, для них існує більша ймовірність залишитися самотніми та безпорадними

Обізнаність дітей про ризики, пов’язані з надзвичайними ситуаціями, ладна убезпечити їхнє здоров’я та життя і після завершення бойових дій»

автори курсу

Структура курсу

  • Вступ
  • Що таке надзвичайна ситуація?
  • Вибухонебезпечні предмети
  • Сезонні небезпеки на водоймах
  • Сезонні небезпеки в горах
  • Пожежі
  • Укриття
  • Побутові надзвичайні ситуації
  • Обвал будівель
  • Радіаційний, біологічний, хімічний захист

Слухачі, які успішно опанують курс, отримають сертифікат про його проходження. Для цього необхідно скласти проміжні тести до лекцій та фінальний тест для закріплення пройденого матеріалу.

Онлайн-курс "AWS для початківців" від robot_dreams.
Навчіться працювати з cloud-native системами та побудуйте власний застосунок для зберігання даних у системі AWS.Досвід і фідбек від Fullstack Developer in Amazon.
Детальніше про курс

Цей онлайн-курс створено Фондом Східна Європа в межах Програми «Онлайн-заняття з безпеки для дітей» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Промо курсу

Раніше МОН проводило онлайн-урок з мінної безпеки для школярів — всі матеріали є у відкритому доступі, а Міносвіти ділилися рекомендаціями щодо організації укриттів у школах під час навчання.

За найоптимістичнішими прогнозами, Україні знадобиться 5-7 років для розмінування всієї території. Для розмінування українські рятувальники активно залучають сучасні технології та роботів-саперів, серед яких британські системи TALON та знаменитий американський робот-собака Spot від Boston Dynamics. Розробкою роботів-саперів для ДСНС займається українська логістична компанія «Нова пошта». Також можна згадати про офіційний застосунок із мінної безпеки MineFree («Без мін») від ДСНС.

Disqus Comments Loading...