Рубрики НовиниСофт

ДСНС створило освітній онлайн-курс з основ цивільної безпеки для учнів 5-9 класів у стилістиці Minecraft

Опубликовал
Володимир Скрипін

ДСНС України спільно з Фондом «Східна Європа» розробила освітній онлайн-курс «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій» для учнів 5–9 класів. Головна відмінність нового курсу — він поєднує елементи феноменально популярної комп’ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом. Як показує практика, такий формат цікавіший для юних слухачів і сприяє легшому засвоєнню інформації.

Курс має на меті надати теоретичні знання з основ цивільного захисту та практичні навички реагування на надзвичайні ситуації.

«Діти є вразливими у надзвичайних ситуаціях не лише під час війни, а й у мирний час. Вони частіше ризикують травмуватися чи поранитися, втратити родичів, для них існує більша ймовірність залишитися самотніми та безпорадними

Обізнаність дітей про ризики, пов’язані з надзвичайними ситуаціями, ладна убезпечити їхнє здоров’я та життя і після завершення бойових дій»

автори курсу

Структура курсу

  • Вступ
  • Що таке надзвичайна ситуація?
  • Вибухонебезпечні предмети
  • Сезонні небезпеки на водоймах
  • Сезонні небезпеки в горах
  • Пожежі
  • Укриття
  • Побутові надзвичайні ситуації
  • Обвал будівель
  • Радіаційний, біологічний, хімічний захист

Слухачі, які успішно опанують курс, отримають сертифікат про його проходження. Для цього необхідно скласти проміжні тести до лекцій та фінальний тест для закріплення пройденого матеріалу.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Цей онлайн-курс створено Фондом Східна Європа в межах Програми «Онлайн-заняття з безпеки для дітей» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Промо курсу

Раніше МОН проводило онлайн-урок з мінної безпеки для школярів — всі матеріали є у відкритому доступі, а Міносвіти ділилися рекомендаціями щодо організації укриттів у школах під час навчання.

За найоптимістичнішими прогнозами, Україні знадобиться 5-7 років для розмінування всієї території. Для розмінування українські рятувальники активно залучають сучасні технології та роботів-саперів, серед яких британські системи TALON та знаменитий американський робот-собака Spot від Boston Dynamics. Розробкою роботів-саперів для ДСНС займається українська логістична компанія «Нова пошта». Також можна згадати про офіційний застосунок із мінної безпеки MineFree («Без мін») від ДСНС.

Disqus Comments Loading...