Рубрики Новини

Всеукраїнський онлайн-урок з мінної безпеки для школярів

Опубликовал
Володимир Скрипін

1 червня в Україні та усьому цивілізованому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей, проте, користуючись нагодою та з огляду на війну Міністерства освіти і науки України привернуло увагу до життєво важливої мінної безпеки та організувало онлайн-уроки для школярів, щоб розповісти їм, як поводитися безпечно й вберегти себе, своїх друзів та рідних.

Це спільна ініціатива УІРО, МОН, ЮНІСЕФ, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ДСНС та Нацполіції. До проєкту залучили Лесю Юрчишин, найкращий вчитель громадянської освіти Global Teacher Prize Ukraine 2020, яка разом із фахівцем з мінної безпеки з використанням інтерактивних завдань та мультиків розповіла основні правила мінної безпеки.

Обидві трансляції для учнів 1–4 класів та учнів 5–11 класів вже відбулися, проте на YouTube-каналі UNICEF Ukraine доступні записи обох уроків. І ми просто зобов’язані поділитися цим контентом, адже ця інформація може вберегти дитячі життя.

«Сьогодні небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди, де велися чи ще ведуться бойові дії. Тому дітям так важливо знати, як розрізняти такі предмети, якої небезпеки остерігатися й як вберегти своє життя».

МОН

Онлайн-курс "Проджект-менеджмент у геймдеві" від Skvot.
Новий левел для тих, хто хоче поєднати менеджерські скіли та любов до ігор.Отримай необхідний скілсет та керуй командою в ігровій індустрії.
Детальніше про курс

З уроку діти можуть дізнатися:

  • як розрізнити вибухонебезпечні предмети;
  • де може чатувати небезпека;
  • як зробити свої прогулянки безпечними і яких правил дотримуватися;
  • які знаки попереджають нас про небезпеку.

Всеукраїнський онлайн-урок з мінної безпеки для учнів 1-4 класів

Всеукраїнський онлайн-урок з мінної безпеки для учнів 5–11 класів

Нещодавно ДСНС запустила мобільний додаток «Розмінування України» для повідомлення про мінування та вибухонебезпечні предмети.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін