Рубрики НовиниКіно

Джордж Мартін каже про 8 серіалів з циклу «Гра престолів» і пише «Вітри зими» зі швидкістю 0 сторінок за рік

Опубликовал
Андрій Русанов

Джордж Р. Р. Мартін сказав в інтерв’ю, що він написав 1100 сторінок книги «Вітри зими» з серії «Пісні льоду та полум’я», за якими створена «Гра престолів» – стільки ж, скільки він написав станом на грудень 2022 року. Також Мартін повідомив, що у планах не тільки «Дім дракона», а ще вісім серіалів «Гри престолів».

«Основне, що я насправді пишу, це те ж саме… Я хотів би писати так само швидко, як [автор «Останнього королівства» Бернард Корнуелл], але я запізнився на 12 років із цим клятим романом, і я борюся з цим».

«Я написав приблизно 1100 сторінок, але попереду ще сотні. Це величезна книга. Можливо, я повинен був почати писати менші книги, коли починав це, але це важко. Це головне, що займає більшу частину мого трудового життя».

У грудні 2022 року Мартін казав, що він створив «приблизно 1100-1200 сторінок», і залишилося 400 або 500. Майже рік по тому в автора залишилося стільки ж роботи.

Онлайн-курс "English for Designers" від Vocabulaba.
Навчіться описувати деталі своєї роботи, формувати CV англійською та вільно обговорювати флоу проєктів із замовниками.
Детальніше про курс

Звичайно, жоден письменник не створює ідеальної першої чернетки – написання «Вітрів зими» також включає перечитування, переписування, редагування, планування тощо, тож є багато роботи й без збільшення загальної кількості сторінок. Але все ж швидкість вражає.

Мартін сказав, що у жовтні 2022 року книга була готова приблизно на три чверті, та зазначивши, що він повністю закінчив історії деяких персонажів, але має ще вплести в них інші «гілки». Однак загальний прогрес «Вітри зими» став джерелом постійних приколів у навкололітературній спільноті, і навіть сам автор бере участь у жартах.

Вперше вікно випуску «Вітрів зими» окреслилося у 2011 році, коли вийшла попередня книга, «Танець з драконами». Тоді Мартін сказав, що на завершення в хорошому темпі знадобиться три роки – книга очікувалася у 2014 році. Але, як бачимо, щось пішло сильно не так.

Окрім книги, Джордж Мартін також працює з HBO над серіалами з циклу «Гра престолів». «Дім дракона» невдовзі матиме другий сезон, а інший серіал, під назвою «Історії про Данка та Егга», щойно отримав дозвіл. За словами Мартіна, це один з 8 (!) запланованих нових серіалів, однак це не означає, що всі вони отримали зелене світло і точно будуть випущені – HBO та Мартін наразі дише досліджують можливості.

«Історії про Данка та Егга» зосереджені на житті лицаря на ім’я сер Данкан Високий і його зброєносця з роду Дейнеріс, Ейгона V Таргарієна. Інші спін-оффи, зокрема, включають «10 000 кораблів», про події за 1000 років до «Гри престолів», «Сноу» та «Морську змію», про дім Веларіон та його голову, лорда Корліса.

Джерело: IGN

Disqus Comments Loading...