Від iPhone до кришок блендерів. Ексдизайнер Apple Джоні Айв інвестував в Cruz

Опубликовал
Катерина Даньшина

Компанія Cruz виробляє кришки з USB-C та вбудованими лезами, що перетворюють будь-яку пляшку на портативний блендер.

Cruz запустила BlenderCap на початку року за ціною $129. Пристрій поставляється зі своєю літровою пляшкою, але призначений й для застосування на сторонніх.

BlenderCap від Cruz

Крім інвестицій Айва, у компанії є ще деякий зв’язок з Apple — Cruz заснували її колишні інженери Метью Мур і Дакота Адам, які працювали в команді, що створила оригінальний Apple Watch, а також деякі компоненти iPhone.

«Ми намагаємося створювати продукти в дусі Apple», — сказав Мур.

BlenderCap досить потужний і за один заряд може здійснити шість повноцінних змішувань. Секретна фішка пристрою — акумуляторна технологія, що може використовувати більше потужності в менших форм-факторах.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися
Джоні Айв

У пресрелізі Cruz зазначено, що компанія сподівається використати інвестиції Айва, щоб вивести на ринок «серію нових продуктів» у наступному році. Засновники зазначили, що зосереджені на «розбудові технологічної екосистеми у сфері напоїв, використовуючи пляшки з широким горлом як основу», а також працюють над «різноманітною побутовою технікою».

Серед решти інвесторів Cruz — колишній віцепрезидент Apple Нік Форленц та колишній генеральний директор eBay Девін Веніг.

Хоча Айв не брав участі в розробці BlenderCap, його студія LoveFrom працювала над низкою різних проєктів після того, як дизайнер залишив Apple у 2019 році. Це включало проєкти для Airbnb, Ferrari та Red Nose для британської благодійної організації Comic Relief.

Нещодавно з’явилися повідомлення про те, що Айв веде перемовини з OpenAI щодо створення першого споживчого пристрою фірми або «iPhone зі штучним інтелектом».

Джерело: Bloomberg, The Verge

Disqus Comments Loading...