Ексінженера Samsung посадили на 6 років за злив чутливої OLED-технології Китаю

Опубликовал
Вадим Карпусь

Колишній інженер Samsung порушив Закон про запобігання недобросовісній конкуренції та захист комерційної таємниці. Слідством було встановлено, що він продавав технологічні розробки Samsung китайським компаніям між 2018 і 2020 роками.

Колишній дослідник був перед судом, але був випущений під заставу, оскільки термін його арешту закінчився в березні. Проте потім його знову взяли під варту, а в минулий четвер засудили. Суддя Ха Санг Дже заявив, що осіб, які намагаються вкрасти передові технології країни, слід суворо карати. Обвинуваченого засудили до 6 років у в’язниці.

«Обвинувачена сторона неправильно використовувала технологію, у розробку якої компанія інвестувала великі суми грошей протягом тривалого часу, що заслуговує на осуд. Суворе покарання необхідне для захисту передових технологій країни. Не було наведено жодних обставин, які були б достатньо обґрунтованими, щоб взяти до уваги для призупинення вироку обвинуваченій стороні».

У жовтні минулого року колишньому співробітнику Samsung було висунуто звинувачення у незаконному отриманні оптичних систем для технології ELA (excimer laser annealing). Ця технологія використовується у виробництві OLED-панелей Samsung, а також в інших рішеннях. Після відставки колишній інженер заснував компанію, що займається виробництвом дисплеїв, з операційною базою в Південній Кореї та Китаї, з наміром контрабандою вивозити OLED-технологію з їхньої компанії та продавати її конкурентам. Вартість цих технологій оцінюють приблизно у $25 млн.

Онлайн-курс Digital Marketing від Mate academy.
Станьте високооплачуваним спеціалістом завдяки курсу Digital Marketer та почніть карʼєру в IT з нуля.
Отримати знижку на курс

Окрім колишнього співробітника, у серпні 2020 року було висунуто звинувачення п’ятьом особам, які вступили в змову з обвинуваченими. Троє з п’яти працювали в Samsung і були засуджені до 2-3 років ув’язнення, а решта двоє отримали умовні терміни.

Джерело: wccftech

Disqus Comments Loading...