Рубрики Новини

Електромобіль Nissan Leaf тепер можна використовувати для резервного енергопостачання будинку

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Nissan отримала схвалення на використання у США своєї першої двонапрямної системи заряджання для електромобіля Leaf. Зарядний пристрій FE-15 від Fermata Energy може живити будівлі від акумулятора електромобіля, заряджати його та відправляти накопичену енергію назад у мережу. Він є першою системою свого роду, що отримала сертифікат UL 9741 для рішень для двонапрямної зарядки.

Ще у 2012 році Nissan обіцяла, що електромобіль зможе ділитися накопиченим зарядом енергії з будинком власника або мережею в години пік або навіть у надзвичайних ситуаціях. Ця технологія широко відома як Vehicle-to-Grid (V2G), Vehicle-to-Home (V2H) та Vehicle-to-Load (V2L). Всі ці рішення можна використовувати взаємозамінно для опису системи, яка перетворює електромобілі на резервну електростанцію.

Завдяки новій системі власники Leaf можуть «створювати додаткову цінність коштом енергії, що зберігається в акумуляторі автомобіля». Зарядний пристрій може допомогти знизити загальну вартість володіння електромобілем, дозволяючи будівлі отримувати від нього енергію в години пік. Крім того, такий підхід допоможе знизити навантаження на енергосистему.

Всі автомобілі Nissan Leaf 2013 модельного року і новіші схвалені для використання з двонапрямним зарядним пристроєм FE-15. При цьому не змінюються умови гарантії батареї. Щоб скористатися перевагами двонапрямної зарядки, власникам Leaf знадобиться порт CHAdeMO для швидкого заряджання, який іноді не входить до стандартної комплектації.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Зазначимо, що деякі інші автовиробники також пропонують функцію двонапрямної зарядки. Наприклад, для повністю електричної вантажівки Ford F-150 Lightning доступна функція Intelligent Backup Power. Водночас Tesla прагне продавати окремі пристрої резервного живлення PowerWall.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...