Рубрики НовиниСофт

Електронний суд в Україні — взяти участь у судовому засіданні тепер можна онлайн за допомогою «Дія.Підпису»

Опубликовал
Володимир Скрипін

Українці тепер можуть підписати документ у суд або взяти участь у судовому засіданні дистанційно за допомогою «Дія.Підпису». Нову можливість анонсував міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Дія.Підпис» — це універсальний цифровий ключ, що відтепер дозволяє брати участь у суді через відеоконференцію та підписувати  документи для суду.

Насамперед це буде корисно для українців, які покинули свої домівки через повномасштабну війну чи перебувають на тимчасово окупованих територіях. В електронному правосудді можна підписувати документи онлайн: заяву на порталі Дія, договір оренди, офіційний лист тощо.

«Зараз електронний суд є зручним та швидким способом отримати доступ до правосуддя. Відтепер українці, які вимушено покинули свою домівку чи перебувають на окупованій території і не мають можливості підписувати документи вручну або КЕПом, щоб подати їх до суду, можуть це зробити з “Дія.Підписом”»

Мінцифра

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

 

У разі неможливості отримати КЕП альтернативою може стати саме «Дія.Підпис», який можна створити за кілька кліків у застосунку «Дія». На початку січня Мінцифра оновила «Дія.Підпис» — покращена версія не потребує крутити головою у різні боки для підтвердження особистості (достатньо лише кліпнути очима).

 

 

Disqus Comments Loading...