Рубрики Новини

Ентузіаст обійшов прив’язку NVIDIA DLSS 3 до відеокарт RTX 4000 – GeForce RTX 2070 видає вдвічі більше кадрів у Cyberpunk 2077

Опубликовал
Андрей Русанов

NVIDIA нещодавно представила свою нову технологію DLSS 3, що додає генерацію кадрів на графічних процесорах, що підтримуються. Компанія офіційно заявила, що ця функція доступна тільки на нових картах серії GeForce RTX 4000. Користувач Reddit JusDax обійшов блокування та увімкнув DLSS 3 на відеокарті серії RTX 2070.

JusDax стверджує, що йому вдалося обійти блокування DLSS 3 на старих картах GeForce RTX шляхом додавання файлу конфігурації у VRAM в Cyberpunk. Він запустив гру у роздільній здатності 1440p з вимкненим HDR та збалансованим режимом DLSS. Він також зміг вибрати вкладку “Створення кадрів” в Ultra-налаштуваннях трасування променів.

Генерація кадрів DLSS, схоже, не прив’язана апаратно до серії RTX 4000. Мені вдалося обійти блокування програмного забезпечення, додавши файл конфігурації VRAM Cyberpunk. Це викликає деяку нестабільність і падіння частоти кадрів, але я отримую ~ 80 кадрів в секунду на RTX 2070 з наступними налаштуваннями:

Роздільна здатність 2560×1440

HDR вимкнений

Збалансований DLSS

Генерація кадрів DLSS включена

Режим трасування променів Ультра

(Я отримую ~ 35-40 кадрів в секунду без генерації кадрів та DLSS)

Таким чином, ентузіасту вдалося вдвічі підвищити продуктивність гри. Користувач дійсно використав збалансований пресет DLSS для тестування генерації кадрів,  проте, перемикання з якісної попередньої установки на збалансовану навіть у DLSS 2 не принесе дворазового прескорення.

Англійська для IT.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Хоча на старій карті з’явився приріст продуктивності з увімкненою генерацією кадрів DLSS 3, без проблем не обійшлося. Користувач зіткнувся з нестабільністю та провалами частоти кадрів – неможливо сказати, що DLSS 3 забезпечить на них комфортний ігровий процес.

JusDax також не поділився фото, відео чи файлом конфігурації, тому його твердження потребують перевірки. Однак, якщо все пройшло як описано, мова може йти про можливість оптимізації DLSS 3 для попередніх поколінь RTX (що навряд чи підтримає NVIDIA).

Джерело: wccftech

Disqus Comments Loading...