Рубрики Новини

Ericsson теж йде з росії

Опубликовал
Володимир Скрипін

Шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson призупиняє весь бізнес в росії на невизначений термін. Про це повідомила пресслужба найбільшого телекомунікаційного гіганта.

Наприкінці лютого Ericsson призупинив усі постачання клієнтам у росії, а зараз вирішив повністю зупинити бізнес в країні-агресорі на невизначений термін.

«‎У світлі останніх подій і санкцій Європейського Союзу компанія тепер призупинить свою діяльність із клієнтами в росії на невизначений термін. Ericsson співпрацює з клієнтами та партнерами щодо завчасного призупинення бізнесу, який постраждав. Пріоритетним є зосередження на безпеці та добробуті співробітників Ericsson в росії, і вони будуть відправлені в оплачувану відпустку».

із офіційної заяви Ericsson

Ericsson — найбільший у світі постачальник обладнання для мереж радіодоступу (RAN). У 2021 році на Ericsson припадала майже третина загального світового обсягу постачань обладнання RAN — частка компанії сягнула 26,9%.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

8 квітня Євросоюз схвалив п’ятий пакет санкції проти росії через вторгнення в Україну та звірства, які вчиняють російські окупанти. Їх частиною стали додаткові заборони на експорт квантових комп’ютерів та напівпровідників, високоякісної електроніки та програмного забезпечення. Тож тепер росія лишається без телекомунікаційного обладнання Ericsson і Nokia — найбільших постачальників обладнання для мобільного зв’язку.

Джерела російського видання «Коммерсант» повідомляють, що частка Ericsson на російському телекомунікаційному ринку сягає 20%. Ще раніше російська влада рекомендувала операторам мобільного зв’язку відмовитися від безлімітних тарифів та зменшити кількість інтернет-трафіку у пакетних планах. Аналітики вважають, що резервів обладнання операторів вистачить десь на пів року, а далі можуть початися серйозні перебої зі зв’язком.

Disqus Comments Loading...