Фінзвіт Microsoft: $20,1 млрд прибутку, зростання Xbox на 1% та ставка на штучний інтелект

Опубликовал
Юрій Орос

Microsoft повідомила про 20,1 млрд доларів прибутків у четвертому фінансовому кварталі. Це 2,69 долара на акцію, що перевершило прогноз аналітиків, які передбачали 2,55 долара.

За квітень-червень корпорація отримала дохід 56,2 млрд доларів, що на 8% перевершує аналогічний показник минулого року, передає Fast Company.

Одним із головних факторів позитивного інвестиційного клімату і відповідно зростання стала ставка на штучний інтелект. За словами голови Microsoft Сатья Надела:

Компанія зосереджена на новому поколінні ШІ-платформи. Клієнти запитують, як швидко можна буде застосувати нове покоління інструментів штучного інтелекту для розв’язання своїх проблем.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Microsoft стала головним рушієм ажіотажу навколо інструментів генеративного штучного інтелекту, які допомагають користувачам створювати тексти та генерувати зображення. Найвідомішими продуктами стали ChatGPT від OpenAI та чат-бот для пошукової системи Microsoft Bing.

Серед інших прибуткових інвестицій називають платформу хмарних обчислень Azure й хмарного підрозділу загалом, який зріс на 15% та досяг доходу 24 млрд. А потенціальне придбання за 69 млрд ігрового видавця Activision Blizzard має сприяти зростанню доходу ігрового підрозділу Xbox. Там поки ситуація не однозначна, продаж пристроїв впав на 13%, а доходи від сервісів та контенту зросли на 5%. Сумарно це забезпечило зростання на 1%.

Сегмент персональних комп’ютерів, що базується на ліцензованих виплатах за користування ОС Windows забезпечив 13,9 млрд доларів у цьому кварталі, (падіння на 12%), а інше програмне забезпечення, в тому числі пакет Office — 18,3 млрд.

Disqus Comments Loading...